Tips & Tricks: Cum îngrijești, ca la carte, o haină din blană de vulpe argintie?

O haină de blană de vulpe argintie este o piesă de colecție, care merită un loc aparte în garderoba ta. Pe cât de spectaculoasă este din momentul în care o cumperi, pe atât de tare se va uza, dacă nu știi să o întreții corespunzător.

Este deosebit de important să cunoști niște reguli simple, dar avizate de experți, care te învață cum să depozitezi și să îngrijești, ca la carte, o haină concepută din blană naturală.

Deși pe Internet vei găsi multiple sfaturi în acest sens, trebuie să verifici sursa de informație, absolut de fiecare dată când vrei să aplici regulile sugerate. Tocmai pentru a evita ezitările și necunoscutele, venim în întâmpinarea ta cu o listă de sfaturi concrete, recomandate de experții în acest domeniu. Alege o haina blana vulpe argintie de cea mai bună calitate.

1.     Nu folosi niciodată husele de protecție din plastic pentru blănurile naturale

Unul dintre cele mai frecvente sfaturi greșite care se găsesc pe Internet, ne atrag atenția experții, este acesta: să folosești huse de protecție din plastic pentru depozitarea blănurilor naturale. Total eronat! Blana naturală nu poate „conviețui” alături de masele plastice, pentru că împiedică procesul ei natural de respirație. În scurt timp, vei observă că se instalează uzura la nivelul firelor de par din blană și te vei întreba cum e acest lucru posibil, punând sub semnul întrebării calitatea produsului. În realitate, nu trebuie să folosești niciun tip de husă, cu excepția celor din pânză la care poți apela atunci când transporți haina de blană dintr-un spațiu în altul. Atât! Lasă blana să se aerisească, direct pe umeraș.

2.    Nu depozita haina de blană într-un dulap plin, unde elementele se lovesc între ele

Haina de blană este o piesă premium pentru garderoba ta, nu uita. Nu o poți depozita într-un dulap „ticsit” de alte articole vestimentare, care o acoperă. Trebuie să te asiguri că spațiul este unul aerisit, dar care nu facilitează pătrunderea directă a razelor UV. Reține: distanța ideală între umerașe trebuie să fie de minim 10 cm, varianta ideală – 15 cm. Este absolut esențial ca blănurile să aibă suficient de mult spațiu pe bara umerașului și în dulap, pentru a nu se șifona, deteriora sau uza, prin tocire. E important să cauți și umerasul potrivit: acesta trebuie să fie suficient de lat și de rezistent, pentru a susține greutatea și suprafața completă a hainei, fără a o expune la acțiuni mecanice de frecare.

3.    Nu folosi produse de curățare home-made sau din comerț, la voia întâmplării

Un proces important care influențează durata de întrebuințare a unei haine de blană este curățarea. Nu poți și nu este recomandat să îl desfășori acasă, la voia întâmplării, folosind produse despre care ai auzit că au efecte pozitive, indiferent dacă sunt din comerț sau home-made. Pentru curățarea unei haine de blană de lux trebuie să te adresezi magazinelor de lux, care îți pun la dispoziție inclusiv acest serviciu. Curățarea este un proces periodic, nu recurent, și asigură durata lungă de viață a hainei. Există blănuri care se poartă și peste 20 de ani, apelându-se doar la proceduri de curățare și restilizare.

Casa de Blănuri MG are o gamă premium de servicii: reparație blană, restilizare blană și curățare blană

Înființată în 1939, Casa de Blanuri MG este un mediu de achiziție de lux, care vine în întâmpinarea clienților cu cel mai înalt standard de calitate de pe piață. Pe lângă oferta impresionantă de produse pe care o găsești la Casa de Blănuri MG, ai acces și la servicii de top: de reparație / restilizare / curățare.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...