Protecția oferită de vaccinul AstraZeneca scade la trei luni după doza a doua

Protecția oferită de vaccinul AstraZeneca scade la o perioadă de circa trei luni de la administrarea celei de-a doua doze.

Pe de altă parte, vaccinurile anti Covid-19 produse de AstraZeneca s-au dovedit eficiente în scăderea spitalizărilor și a deceselor cu peste 50% în acest an.

Studiul, publicat în revista The Lancet ieri, a fost realizat pe un eșantion de 2 milioane de persoane din Scoția și 42 de milioane din Brazilia.

În România s-au vaccinat cu două doze AstraZeneca 418.951 persoane. Vaccinul nu se mai folosește pentru doza booster care se face cu seruri Pfizer sau Moderna.


OMICRON | Răspândirea rapidă a variantei Omicron a dus la anularea sau reprogramarea a numeroase evenimente în întrega lume.

Astfel, forumul economic de la Davos, programat pentru luna ianuarie 2022, a fost mutat pentru vara anului viitor.

În SUA, CNN a trimis toți angajații fără funcții esențiale în telemuncă, iar Apple, Google, Ford și Uber au amânat planurile de reîntoarcere la birou.


DECESE COVID-19 | Cu toate că numărul de infectări crește puternic în Anglia și Țara Galilor, numărul deceselor a atins cel mai mic nivel din ultimele două luni.

Astfel, în săptămâna care s-a terminat în 10 decembrie, numărul deceselor cu Covid-19 a fost de 764, o scădere cu 4% față de săptămâna anterioară.

Cel mai mic număr de decese înainte de această săptămână a fost înregistrat tocmai în octombrie, în săptămâna care s-a terminat pe 15 octombrie, respectiv 713.


CHINA | Autoritățile locale din orașul Xi’an au testat milioane de rezidenți după ce au fost înregistrate 42 de cazuri de infectare cu Covid-19.

În același timp, școlile din orașul de 13 milioane de locuitori au fost închise, la fel și muzeele, sălile de spectacole și evenimente.

În China se înregistrează câteva focare active de coronavirus în ma multe orașe mari, industriale din zona est și sud a țării.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...