Românii sunt încă rezervați să revină complet la stilul de viață pre-pandemic

Jumătate (52%) dintre respondenții români la un sondaj Free Now, spun că sunt în continuare rezervați privind reluarea stilului de viață pre-pandemic.

Alți 24% declară că încă evită să-și facă planuri de ieșit în oraș. Cu toate acestea, aproape două treimi dintre ei simt nevoia să recupereze experiențele amânate în timpul pandemiei.

În continuare, un procent important de 24% au spus că vor să socializeze mai puțin decât în 2019, ca efect post-pandemie și fiind încă preocupați de limitarea răspândirii virusului. În plus, 1 din 2 respondenți a spus că și-a anulat planurile de ieșit în public de când au fost ridicate restricțiile, din cauza anxietății sociale.

În ciuda reticențelor privind socializarea, 62% dintre respondenții români simt nevoia să recupereze activitățile care au fost limitate în timpul pandemiei.

Dintre acestea, cel mai mult le-au lipsit călătoriile (48%), întâlnirile cu familia și cu prietenii fără restricții (47%), adunările sociale în scop recreativ (37%), ieșitul la cumpărături fără restricții (25%) și participarea la evenimente culturale (25%).

Pandemia a influențat și obiceiurile de călătorie ale românilor

În acest sens, în topul activităților care declanșează anxietatea românilor se află călătoriile cu mijloacele de transport în comun (30%), precum și faptul că oamenii nu mai respectă normele legate de distanțarea socială (25%) și nu mai poartă măști (23%).

1 din 4 români a clasat serviciile de ridesharing și car-sharing pe primul loc atunci când vine vorba de alegerea opțiunii de mobilitate urbană, urmate de taxi (12%) și micromobilitate (11%).

CITEȘTE ȘI: Free Now a înregistrat opt milioane de curse în România anul trecut

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...