Primăriile din 17 localități teleormănene vor oferi servicii digitale cetățenilor

17 primării din județul Teleorman reduc birocrația prin soluția de digitalizare Regista, o aplicație de registratură și managementul documentelor.

Sistemul este disponibil în Bragadiru, Bujoru, Conțești, Crângu, Dracea, Fântânele, Frumoasa, Izvoarele, Lisa, Năsturelu, Piatra, Pietroșani, Seaca, Smărdioasa, Suhaia, Traian și Viișoara.

Cele 17 administrații locale fac parte din GAL Dunărea de Sud, care a obținut fonduri pentru digitalizarea proceselor în cadrul primăriilor, prin proiectul „e-Primăria”.

Rolul aplicaţiei este să automatizeze şi să eficientizeze activităţile din instituţiile locale și guvernamentale prin modulele de registratură electronică, managementul documentelor şi e-Guvernare.

Regista facilitează atât o comunicare optimă între departamentele unei instituţii, cât şi între funcţionari şi cetăţeni, pentru o rezolvare rapidă şi mult mai organizată a solicitărilor primite.

Totodată, Regista dispune de modulul Formulare electronice, care permite completarea și trimiterea online a cererilor necesare pentru eliberarea de certificate, autorizații.

Odată cu rezolvarea cererii, documentul emis se trimite pe e-mailul solicitantului.

Prin intermediul portalului se pot trimite online sesizări pentru o gamă largă de aspecte identificate de către cetățeni precum parcări neregulamentare, semnalizare rutieră, transport public, iluminat.

Aceste sesizări pot fi adăugate punctual pe harta publică interactivă a localității, pentru o localizare exactă.

De asemenea, cetățenii se pot programa pentru oficializarea căsătoriei la Starea Civilă, înscrierea în audiență la primar sau pentru eliberarea actelor de identitate.

Până în prezent, peste 750 de instituţii publice şi companii din toate judeţele ţării s-au înscris în platforma Regista.

Aplicaţia are peste 15.000 de utilizatori la nivel naţional care au înregistrat de-a lungul timpului peste 16 milioane de documente.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...