Olympus investește 40 milioane de euro în construcția unui centru logistic la Brașov

Producătorul de lactate Olympus investește peste 40 de milioane de euro în construcția unui centru logistic în comuna Hălchiu din județul Brașov.

Centrul logistic se află în construcție, urmând să fie pus în funcțiune etapizat, începând cu ianuarie 2024. Până la finalul anului viitor, acesta va fi complet funcțional și integrat cu fabrica de lactate Olympus din imediata vecinătate.

Cu o suprafață construită de peste 13.500 mp, noul centru este un proiect logistic complex, care va include și un depozit cu o suprafață de aproximativ 6.000 de metri pătrați, complet automatizat, cu o temperatură controlată între +2 și +4 grade.

Odată finalizată investiția, acesta va fi unul dintre cele mai mari depozite frigorifice de tip high-bay din România, cu o capacitate de peste 32.000 de paleți.

Depozitele high-bay permit depozitarea unor volume mari într-un minim de spațiu la sol, pe rafturi cu o înălțime de peste 12 metri, cu ajutorul unor macarale automate.

Fabrica de Lapte de la Hălchiu, județul Brașov, a fost inaugurată în 2011, ca urmare a unei investiții greenfield de peste 55 milioane de euro. În cei 12 ani de activitate, investițiile totale au ajuns la peste 140 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Încep lucrările la calea ferată între Brașov – Apața și Cața – Sighișoara

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...

Jocuri de cărți iubite de toți jucătorii

Cărțile de joc sunt sursa multor distracții, dar și competiții. De-a lungul timpului, oamenii au creat o sumedenie de...