Maternitatea Cugir se va moderniza prin fonduri europene

A fost semnat proiectul de finanțare, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, destinat îmbunătățirii gestionării energiei și reducerii consumurilor de curent și gaz de la Spitalul Orășenesc Cugir, Secția Maternitate și Pediatrie, având ca beneficiar direct această instituție medicală a orașului, iar ca beneficiari indirecți, pacientele și medicii.

Valoarea totală este de aproape 14 milioane lei, suma nerambursabilă obținută fiind de circa 11,3 milioane lei. Investițiile vor fi susținute prin Prioritatea de Investiții 3.1.B ce vizează îmbunătățirea eficienței energetice în clădirile publice cu fonduri nerambursabile alocate prin Programul REGIO 2014-2020.

Cererea de finanțare pentru proiectul ”Creșterea eficienței energetice în clădire publică Secția Maternitate și Pediatrie – Spital Orășenesc Cugir” are ca obiectiv creșterea eficienței energetice a corpului de clădire C2, de la secția „Maternitate și Pediatrie”, ca parte a ansamblului pavilionar al Spitalului Orășenesc Cugir, prin efectuarea de lucrări de reabilitare termică, modernizare rețele utilități și prin dotarea clădirii cu un sistem automatizat de management energetic de tip „clădire inteligentă”.

Prin acest proiect se prevede realizarea lucrărilor de reabilitare a anvelopă a clădirii, de reabilitare termică a sistemului de încălzire, dar și a lucrărilor ce vizează instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, cu panouri fotovoltaice si pompe de căldură.

În plus, în acest proiect se vor repara sau înlocui sistemele de climatizare, de condiționare a aerului, se vor moderniza instalațiile de iluminat și se vor derula lucrări de management energetic integrat pentru clădiri.

Durata de derulare a investițiilor se va întinde până la finalul lunii septembrie 2020, fiind necesare fonduri totale în valoare de circa 13,89 milioane lei (peste trei milioane euro), din care 11,3 milioane lei (peste 2,45 milioane euro) fiind fonduri nerambursabile, restul provenind din contribuția beneficiarului.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...