Finanțare pentru regenerarea comunităților defavorizate din Sibiu

Două investiții pentru comunitățile mai sărace din Sibiu se vor derula cu fonduri europene nerambursabile prin REGIO, derulate la nivel regional de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru.

Este vorba de realizarea unui centru multifuncțional în zona străzii Oțelarilor și a unui spațiu multifuncțional de recreere și sport în cartierul Gușterița, a căror valoare totală cumulată este de peste 1,7 milioane euro.

Obiectivele specifice ale proiectului „Creare centru multifuncțional în zona străzii Oțelarilor, destinat comunităților marginalizate” sunt de a construi această clădire în suprafață desfășurată de peste 1350mp a Centrului, dedicat prioritar comunității marginalizate din cartierul Compa – Oțelarilor al Municipiului Sibiu, adică pentru aproape 900 de persoane. Noua construcție va fi dotată corespunzător, în vederea desfășurării de activități educative, sociale, sportive și recreaționale, indoor.

Obiectivele specifice ale proiectului „Spațiu multifuncțional de recreere, sport și educație activă în cartierul Gușterița” presupun amenajarea unui teren de sport multifuncțional destinat copiilor și tinerilor din zona marginalizata a cartierului Gușterița și construcția unei clădiri, în suprafață de peste 140mp și dotarea acesteia pentru desfășurarea activităților de grup pentru educație active. De această investiție vor beneficia direct peste 3500 persoane din cartierul sibian, din care peste 300 copii.

Cum va arăta centrul multifuncțional Oțelarilor

Proiectul centrului multifuncțional Oțelarilor va avea parter, etaj și mansardă și 120 de locuri pentru copii, tineri, adulți și vârstnici.

Centrul de zi pentru copiii defavorizați de vârstă școlară are în vedere realizarea activităților precum: pregătirea temelor școlare, activități educative, recreative și de socializare, orientare școlară și profesională, precum și consiliere psihologică.

De asemenea, în cadrul centrului vor avea loc activități de consiliere, pregătire profesională și sprijin pentru părinți.

În cadrul Centrului de zi, pentru persoanele vârstnice se vor asigura activități sociale comunitare și activități recreative de grup.

Clădirea va cuprinde următoarele categorii de spații: 2 săli dedicate activităților pentru vârstnici, 1 sală de sport, 2 săli de activități pentru copii și tineri, 3 săli multimedia, 1 ludotecă, 4 birouri pentru asistenți sociali sau consiliere, 3 chicinete, spații de depozitare, administrative și grupurile sociale aferente.

Valoarea totală a proiectului este de 5.456.623,28 lei, din care suma nerambursabilă solicitată, reprezentând 98% din cheltuielile eligibile este de 5.347.490,81 lei, respectiv aproape 1,17 milioane euro.

Teren de sport în Gușterița

Proiectul de realizare a terenului de sport din Gușterița înseamnă reamenajarea unui spațiu în suprafață de peste 2.000 mp de pe strada Podului și construirea unei clădiri pentru activități educative, culturale și recreative, cu facilități de acces pentru persoane cu dizabilități și cu dotări adaptate nevoilor beneficiarilor de servicii oferite.

Clădirea cea nouă și întregul teren vor beneficia de supraveghere video, alarmă și paza, inclusiv toate utilitățile pentru infrastructura aferentă.

Terenul de sport multifuncțional este destinat copiilor si tinerilor din zonele marginalizate și va asigura condițiile pentru practicarea fotbalului (pe o suprafață de joc mică), a handbalului, baschetului, tenisului și voleiului.

Celelalte spații exterioare vor fi reamenajate cu zone verzi, copaci și arbuști ornamentali, suprafața totală a terenului deschis fiind de aproape 1900 mp.

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...