114 străzi din Sighișoara vor avea iluminat public modern

Sighișoara va avea 114 străzi cu un sistem de iluminat eficient ce se va realiza printr-un proiect propus la ADR Centru de către Primăria Municipiului.

Cel târziu până în 28 februarie 2023, se vor realiza lucrări de instalare a 5 km lungime de rețea electrică și se vor înlocui toate becurile existente cu lămpi led, administrate prin telegestiune.

Investiția prevede modernizarea pe 111 străzi și extinderea pe alte trei, a sistemului de iluminat public.

La finalul proiectului vor fi 2.453 de puncte luminoase dotate cu aparatele de iluminat cu surse LED; se vor amplasa 149 stâlpi metalici și 3 cutii de distribuție iluminat public.

Fiecare aparat de iluminat cu led va avea un modul de comandă telegestiune și toate vor fi gestionate dintr-o stație de lucru. În afara informațiilor despre funcționarea aparatelor de iluminat, sistemul de telegestiune va furniza informații și despre rețeaua de alimentare, calitatea energiei electrice, precum și eventualele defecte sau furturi de curent.

Tot prin acest proiect se vor mai amplasa 45 de analizoare parametrii rețea, precum și 10 ansambluri fotovoltaice compuse din panou fotovoltaic, aparat de iluminat, stâlp metalic, acumulator. Ansamblurile fotovoltaice se vor amplasa la trecerile pietonale.

Proiectul are o valoarea totală de 10.386.296,44 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate prin POR este de  9.384.542,64 lei, respectiv 2,017,313,55 Euro.

- Publicitate -

Ultimele

Clariant închide fabrica de bioetanol din comuna Podari, județul Dolj

Gigantul elvețian Clariant a luat decizia de a-și opri producția de bioetanol sunliquid la Podari, județul Dolj și de...