Majoritatea românilor din mediul urban încă gătesc aproape zilnic

Suma alocată pentru pregătirea unei mese este între 51 și 100 de lei

Majoritatea românilor din mediul urban (43%) încă gătesc în fiecare zi sau aproape zilnic, în timp ce 38% gătesc o dată la 2-3 zile, reiese dintr-un studiu Tazz. Este vorba aici în principal de femei și persoanele între 30 și 39 de ani.

La nivel de ore petrecute în bucătărie, studiul arată că 43% gătesc între 5 și 7 ore și peste 7 ore pe săptămână, durată echivalentă cu o zi de muncă în plus în economia unei săptămâni.

Ca o alternativă la gătit, 48% dintre românii din mediul urban aleg să comande mâncare acasă ocazional, peste un sfert (26%) mai degrabă în weekend, în timp ce 16% comandă o dată la 2-3 zile.

În ceea ce privește momentele în care românii aleg să gătească sau să comande, studiul evidențiază cina sau prânzul cu familia (63%) și masa copiilor (60%) ca principale ocazii de gătit, în timp ce masa din weekend (34%) și cina după o zi de muncă (34%) sunt principalele ocazii de comandă.

Suma alocată de 56% dintre participanții la studiu pentru pregătirea unei mese este între 51 și 100 de lei, aceeași sumă pe care 55% dintre respondenți o cheltuie la o comandă pentru acasă.

În plus, 38% dintre respondenți consideră că mâncarea comandată este mai variată decât cea gătită. Din studiu reiese și că alternarea gătitului cu comandarea unei mese pentru familie reprezintă o plăcere pentru 39% dintre românii din mediul urban.

CITEȘTE ȘI: Piața de mâncare gătită şi băuturi a ajuns la 17 miliarde lei în 2020

- Publicitate -

Vinerea Mare, ziua cu cele mai multe comenzi înregistrate pe Glovo

Anul trecut, în Vinerea Mare s-a înregistrat cel mai ridicat volum de comenzi prin platforma Glovo din cele trei...

Cum arată centrul de fulfillment operat de Helpship în CTPark Oradea

Helpship operează un centru logistic de 20.000 mp și spații de birouri de 1.200 mp, situate în CTPark Oradea,...