Piața de mâncare gătită şi băuturi a ajuns la 17 miliarde lei în 2020

Piața de mâncare gătită şi băuturi a ajuns anul trecut la 10,32 miliarde lei, în Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj şi Braşov.

Este o scădere cu 29% faţă de anul 2019, arată studiul „National Foodservice Research”, realizat de Hospitality Culture Institute.

Mai mult, 47% din piaţa de mâncare gătită este generată de serviciile de livrare utilizate de 9 din 10 respondenţi din Bucureşti şi din marile oraşe din ţară.

63% dintre cei care au comandat mâncare cel puţin o dată în ultimele şase luni au făcut-o pentru acasă și doar 17% la locul de muncă. În schimb, 40% dintre cei intervievaţi au declarat că bugetul pentru a mânca în oraş a scăzut în ultimul an.

Cele cinci oraşe reprezintă 60% din total piaţă, ceea ce înseamnă că industria ospitalităţii a avut o valoare de 17 miliarde lei în 2020, la nivel național.

- Publicitate -

Trăiește în confort și eleganță aproape de munte. Descoperă apartamente exclusiviste și casele de lux integrate în peisajul montan

Cum te-ai simți dacă ai începe fiecare zi respirând aerul curat de munte de pe terasa locuinței tale? Acest...

Cum funcționează PENNY Iuliu Maniu, primul magazin autonom al rețelei

PENNY deschide în 29 mai, la București, primul magazin autonom, în care articolele sunt scanate automat, prin intermediul unui...