Investitorii români sunt înrijorați de posibila recesiune a economiei locale

Peste jumătate dintre aceștia își vor menține portofoliul de acțiuni la aceeași valoare

Cea mai mare îngrijorare a investitorilor români pentru următoarele trei luni este posibila recesiune a economiei locale (31%), urmată de starea economiei globale (16%), ratele ridicate ale dobânzilor (11%) și inflația (9%), arată un sondaj eToro.

În ciuda scăderii inflației din ultima vreme, 75% dintre investitorii români au răspuns că nu au încredere în economia românească, în timp ce 65% sunt optimiști privind veniturile și standardul de viață.

Când vine vorba de portofoliile lor, 80% dintre investitorii români rămân încrezători în investițiile lor. De altfel, doar 9% dintre investitorii din sondaj au declarat că și-au redus portofoliile în ultimele trei luni.

Mai mult de jumătate au menținut aceeași sumă, iar 36% chiar și-au mărit investițiile. Totuși, doar 33% dintre investitori au declarat că în acest an își vor crește portofoliile prin cumpărarea mai multor active.

Un procent de 8% spun că își vor diminua portofoliile de investiții prin vânzarea de active iar 52% își vor menține portofoliul la aceeași valoare.

Sondajul trimestrial continuă să arate o disparitate de gen în România, 67% dintre investitori fiind bărbați și doar 33% femei, la fel ca în urmă cu trei luni. România are cel mai mic procentaj de investitori femei dintre țările care au participat la sondaj.

Media globală a proporției de femei investitor este de 44%, mai aproape de noi fiind cehii cu 36%, danezii cu 39%, germanii cu 40% și polonezii cu 42%. Cele mai mari procente de femei investitoare sunt în SUA și Australia (51%).

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Investitorii au tranzacționat acțiuni la bursă de 1,5 miliarde de euro

- Publicitate -

Ultimele

HalfPrice ajunge la trei magazine în România, după deschiderea unității din București

Retailerul polonez HalfPrice a ajuns din această lună la trei unități pe plan local după ce a deschis cel...