Cum poți obține profit într-un timp scurt atunci când investești pe bursă

În general, investițiile pe piața bursieră sunt asociate cu perspective de câștig pe termen lung, însă trebuie să știi că există și oportunități de a obține profituri într-un timp scurt. Totuși, trebuie să ai în vedere că riscul, în acest caz, poate fi mai ridicat decât în cazul investițiilor cu randamente ridicate pe termen lung, lucru care necesită o precauție mai mare în procesul investițional.

Descoperă, în cele ce urmează, câteva idei care, aplicate în mod responsabil și informat, îți pot aduce câștiguri substanțiale într-un timp scurt.

Investește în CFD-uri

CFD-urile sau Contractele pentru Diferență îți facilitează obținerea de profit, în funcție de mișcările pieței, datorită caracterului lor derivativ și efectului de levier financiar, care îți permit să investești mai mult decât îți permite propriul capital. Astfel, în cazul unei fluctuații favorabile a pieței, chiar și o mică mișcare a prețului activelor subiacente, cum ar fi acțiunile, indicii bursieri sau valutele, îți poate genera profituri semnificative într-un timp relativ scurt, prin tranzactionare CFD.

Totuși, este bine să ai în vedere un lucru: CFD-urile implică și riscuri, iar unul dintre cele mai semnificative este cel de a suferi pierderi rapide, în special în cazul utilizării efectului de levier.  De aceea, pentru a minimiza pe cât posibil riscul de pierdere în cazul CFD-urilor, poți folosi ordinele stop-loss și take-profit.

În timp ce ordinele stop-loss te ajută să stabilești un nivel de preț la care să se vândă automat CFD-ul, în cazul în care prețul activului scade sub un anumit prag, ordinele take-profit îți permit să stabilești un nivel de preț la care să se vândă automat CFD-ul, în cazul în care prețul activului atinge un anumit prag de profit.

Tranzacționează acțiuni

O investiție care se potrivește, de această dată, și investitorilor care nu au atât de multă experiență, reprezintă tranzacționarea de acțiuni pe bursă. La fel ca în cazul CFD-urilor, și aceasta îți oferă posibilitatea de a obține profituri semnificative într-un timp relativ scurt, în funcție de mișcările pieței. 

Chiar dacă riscurile sunt ceva mai mici, în această situație, este important să realizezi o cercetare amănunțită, pentru a identifica acțiunile care ar putea oferi cel mai mare randament. Această cercetare poate include o  analiza fundamentală a companiei, precum studierea profiturilor obținute în anii anteriori și a perspectivelor companiei pentru viitor, dar și o analiză tehnică, incluzând studierea modelelor de preț și a indicatorilor tehnici.

Și, pentru că volatilitatea acțiunilor este principalul factor care îți poate aduce un profit semnificativ într-un timp scurt, tot aceasta poate reprezenta și prima cauză a unor eventuale pierderi. Nu uita că prețurile acțiunilor pot fi influențate de fluctuațiile pieței și de factori macroeconomici, dar și de rezultatele financiare ale companiei, de evenimente neașteptate sau de schimbări în conducerea ori strategia companiei.

Ia în calcul investițiile în criptomonede

O altă metodă de a obține profituri generoase într-un timp scurt sunt investițiile în criptomonede. Acestea presupun cumpărarea și deținerea de monede digitale, cum ar fi Bitcoin, Ethereum, Ripple etc., cu scopul de a obține profit prin creșterea prețului lor pe termen scurt.

Dintre instrumentele financiare prezentate în acest articol, criptomonedele au cea mai mare volatilitate. Asta înseamnă că îți pot aduce cel mai mare profit în cel mai scurt timp, însă și o pierdere semnificativă „peste noapte”.

Prețurile și accesibilitatea criptomonedelor pot fi afectate semnificativ de unele schimbări în reglementările guvernamentale, așa că este recomandat să fii tot timpul la curent cu aceste aspecte, pentru a-ți gestiona investiția în consecință.

De asemenea, aici trebuie să ai în vedere și riscul de hacking, furt și fraudă, care este semnificativ mai ridicat în lumea criptomonedelor.

Concluzionând, piața bursieră îți poate oportunități excelente de a obține profituri într-un timp scurt, însă nu uita că acest lucru vine la pachet cu riscuri considerabile. De aceea, este important să fii bine informat și să ai o înțelegere clară a strategiilor și a instrumentelor pe care le utilizezi sau, și mai simplu, să apelezi la un broker care să-și folosească toate cunoștințele pentru a investi pentru tine.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...