Incubator de afaceri într-o fostă centrală termică din Târgu Secuiesc

O veche centrala termica dezafectata din Targu Secuiesc se va transforma intr-un incubator de afaceri nou si modern. Este cel de-al doilea incubator de afaceri ce se va construi in Regiunea Centru cu finantare prin Programul Operational Regional

Din valoarea totala a proiectului de 2.618.439 lei, suma de 1.485.313 lei, (aproximativ 319.834,76 Euro) reprezinta finantarea nerambursabila solicitata de catre beneficiarul proiectului, Primaria Municipiului Targu Secuiesc.

Unde se va realiza incubatorul

Incubatorul va functiona in municipiul Targu Secuiesc, str. Stadionului, nr. 13A. Cladirea ce se va transforma in incubator a fost construita in 1984 si a functionat ca o centrala termica pentru locuintele colective din zona.

Pana in 30.06.2022, beneficiarul proiectului estimeaza ca se va finaliza constructia cladirii, prin care va oferi apoi infrastructura si toate serviciile suport necesare pentru dezvoltarea mediului antreprenorial din municipiu.

Cum va arata incubatorul

Constructia existenta are nevoie de interventii in special pentru refacerea elementelor nestructurale, finisaje interioare si exterioare, care sunt intr-o stare avansata de degradare.

Principalele lucrari ce se vor executa din bugetul proiectului vizeaza eliminarea elementelor deteriorate, a zidariei de caramida de pe fatadele sudice si nordice si a grupurilor sanitare, eliminarea pardoselii, a sapei si a planseului de beton armat, desfacerea tencuielii interioare si exterioare, desfacerea tsmplariei existente, a treptelor de acces si a scarii metalice etc.

Pe parcursul executiei lucrarilor de constructii se va reface pardoseala cu toate straturile necesare, se vor construi peretii exteriori si interiori si se vor executa compartimentarile necesare. Finisajele cladirii vor fi modernizate, cladirea se va termoizola si se va realiza o noua cale de acces nou pe fatada sudica. Bugetul proiectului mai revede amplasarea unui sistem de climatizare in incinta cladirii, a unui sistem de ventilare, un sistem de monitorizare video, dar si un sistem de alarma.

Prin proiect mai este prevazuta si achizitia de mobilier si echipamente IT. Astfel, cladirea va fi echipata cu rafturi de depozitare, mobilier de bucatarie si spatiu de luat masa, mobilier pentru sala de sedinte, si mobilier pentru persoanele cu handicap. De asemenea se vor  dota spatiile nou create cu echipamente electronice: laptop, desktop, imprimanta, xerox, plotter imagine, scanner, videoproiector.

Ce servicii va oferi incubatorul

Dupa finalizarea investitiei, firmele gazduite vor putea beneficia in cadrul incubatorului de o gama variata de servicii cum sunt: evaluarea potentialului ideii de afaceri, a potentialului inovativ, stabilirea modelului de business, elaborarea planului de afaceri, inclusiv a proiectiilor financiare ale afacerii.

Serviciile de incubare ce vor fi oferite in cadrul incubatorului sunt: servicii administrative (receptie, secretariat, securitate, comunicare, curatenie, bufet etc.), de contabilitate, servicii profesionale juridice, legale, servicii de marketing si mentorat, dar si consultanta in obtinere de finantare, granturi si capital.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...