Cum trebuie să arate un incubator de afaceri

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Florin Jianu, a decis, astăzi, prin Ordin de Ministru, aprobarea normelor de aplicare privind Incubatoarele de Afaceri, titlul de Incubator care va fi acordat solicitanților, regulamentul de selectare și numire a administratorului incubatorului de afaceri, în cazul în care printre fondatori se află o autoritate publică şi constuirea Comisiei cu atribuții în domeniul incubatoarelor de afaceri.

Titlul de Incubator de Afaceri se acordă în urma depunerii:
– Cererii pentru acordarea titlului de incubator de afaceri,
– Studiului de fezabilitate pentru incubatorul de afaceri,
– Planul de afaceri,
– Dovada existenţei infrastructurii incubatorului de afaceri,
– Contractele încheiate de către administratorii, fondatorii sau proprietarii infrastructurii incubatorului cu furnizorii de utilităţi.

Ca urmare a obţinerii titlului de Incubator, solicitantul va avea obligativitatea incubării unui număr minim de 16 societăţi şi crearea de minim 32 locuri de muncă, pentru fiecare ciclu de incubare.

„Legea Incubatoarelor de Afaceri a fost una din legile pe care am susţinut-o în mandatul precedent şi, iata ca, indecizia guvernului anterior face ca abia astăzi să avem funcţională procedura de constituire a unui incubator de afaceri. Estimez că în perioada următoare, prin Programul Naţional de Dezvoltare a Antreprenoriatului, cu fonduri din POR, să putem dezvolta o reţea puternică de structuri suport pentru sprijinirea afacerilor la nivelul întregii Românii.”, a declarat ministrul Florin Jianu.

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...