E-Distribuție Muntenia a investit 230 milioane lei în modernizarea rețelelor în 2020

E-Distribuţie Muntenia a investit anul acesta aproape 230 milioane lei în digitalizare și în modernizarea echipamentelor și rețelelor de energie electrică din județele Ilfov, Giurgiu și din municipiul București.

Din investițiile actuale prevăzute, peste 60 milioane de lei au fost alocați pentru linii de 110 KV și stații de transformare, 73 de milioane de lei pentru linii de medie și de joasă tensiune, 30 de milioane de lei în puncte de alimentare și posturi de transformare și aproximativ 40 de milioane de lei în echipamente de măsurare.

În București, Giurgiu și Ilfov, E-Distribuție Muntenia a programat pentru 2020 instalarea a aproximativ 80.000 de contoare inteligente.

În total, cele trei companii românești de distribuție ale grupului Enel au prevăzut pentru acest an instalarea a peste 170.000 de contoare inteligente în zonele în care își desfășoară activitatea.

Investiția se ridică la peste 56 de milioane de lei și face ca, până la sfârșitul lui 2020, numărul clienților Enel care beneficiază de această tehnologie să ajungă la 900.000.

Investiții masive în București

În urma investițiilor demarate anul acesta în București, 12 stații de transformare sunt modernizate în beneficiul a 280.000 de clienți rezidențiali și industriali.

Printre acestea se numără extinderea conexiunii la stația 110/20 kV Mașini Grele, proiect ce asigură creșterea flexibilității în alimentare pentru noile zone rezidențiale din Sectorul 4 și din comunele Berceni, Jilava precum și din Popești-Leordeni.

De asemenea, lucrările de extindere și amplificare a stației de transformare Laromet asigură stabilitatea în funcționarea acesteia, în alimentarea a 5.900 de clienți casnici și industriali din sectorul 1 al capitalei, precum și garantarea posibilității de racordare pentru noi consumatori.

Totodată, modificarea schemei de funcționare a stației de transformare mărește siguranța în alimentarea cu energie electrică a magistralei de metrou M4 Gara Basarab-Parc Bazilescu.

Investiția derulată include lucrări atât pe partea electrică, cât și pe partea de construcții, valoarea acesteia depășind 7.000.000 de lei.

Din cauza fluctuațiilor de tensiune apărute în rețeaua de înaltă tensiune, mai ales în zilele de sâmbătă și duminică, a fost necesară înlocuirea a două transformatoare existente la stația 110/10 kV IREMOAS cu unele noi.

Prin realizarea acestei investiții în valoare de aproape 2.850.000 de lei este asigurată o scădere a riscurilor de defectare a instalațiilor clienților, ridicând standardul de performanță a serviciului pentru 3.800 de clienți casnici și industriali din zona de vest a Municipiului București.

Pe parcursul acestui an, compania de distribuție a realizat lucrări de peste 10 milioane de lei, de modernizare și de consolidare structurală a celei mai importante stații de transformare, București Nord.

În total, E-Distribuție Muntenia a alocat aproximativ 21 de milioane de lei pentru echipamentele noi ale celor trei stații de transformare de 110 kV, în beneficiul a peste 180 de  mii de consumatori de energie electrica din București.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...