Cum alegi numărul potrivit la pantofi

Încălțămintea este un accesoriu foarte important în alcătuirea unei ținute. Indiferent dacă îți place să porți pantofi sport, modele casual sau elegante, cu toc sau cu platformă, încălțămintea trebuie să-ți vină impecabil. Dacă pantofii îți ies din picioare, te strâng sau îți fac bătături e clar că nu au fost bine aleși. De aceea, primul lucru de care trebuie să ții cont când îți cumperi încălțări este să-ți stabilești mărimea corectă.

Din fericire, există câteva reguli de bază atunci când cumperi încălțăminte, pentru a alege numărul potrivit la pantofi. Descoperă-le, din articolul pregătit pentru tine.

Măsoară corect talpa piciorului

Atunci când vrei să-ți cumperi încălțăminte, măsoară corect și cu atenție talpa piciorului. Ai nevoie doar de o coală de hârtie, un centimetru de croitorie sau o riglă. Pune hârtia pe podea și așază piciorul pe ea, fără șosetă. Ideal ar fi să sprijini călcâiul de un perete sau de orice altă suprafață plană. Repetă procedura și cu celălalt picior, desenând conturul sau forma. Ulterior, va trebui să măsori în centimetri, începând de la jumătatea capătului călcâiului până la cel mai lung deget. Ia în calcul dimensiunea mai mare a piciorului, la care poți adaugă 0.5-1 cm, pentru ca pantofii să nu te strângă. Cauți adidași sport pentru bărbați? Ca să nu ai vreun dubiu că pantofii ți se potrivesc, măsoară talpa piciorului și comandă în funcție de corelarea acestei măsuri cu numerele europene prezente pe site.

Verifică mărimile fiecărui producător

Fără îndoială, orice pereche de încălțăminte trebuie să se potrivească perfect cu piciorul tău, fără să te strângă sau să-ți iasă din picior. Acest lucru va garanta o mișcare corectă a picioarelor și îți va aduce confort, indiferent de timpul pe care îl petreci în picioare. Lungimea ideală a încălțămintei trebuie să fie cu aproximativ 0.5-1 cm mai mare decât aceea măsurată a tălpii. Totuși, lungimea tălpicului din interiorul pantofilor poate fi diferită, în funcție de producător, tabelul cu mărimi prezent pe fiecare site având un caracter orientativ.

Dacă ai pantofi cumpărați de la un brand și vrei să recumperi o altă pereche de la ei, cel mai bine ar fi să alegi aceeași mărime, ca să nu dai greș. Din fericire, orice magazin online oferă clienților posibilitatea de returnare sau de schimbare a pantofilor, astfel încât să alegi mărimea potrivită.

Reguli esențiale pentru alegerea mărimii potrivite la pantofi

Pentru a alege mărimea corectă la pantofi, ține cont și de următoarele sfaturi:

  • Evita să măsori lungimea piciorului dimineața și nu proba încălțăminte în această parte a zilei. Poți face acest lucru după-amiaza sau seara, atunci când dimensiunea va fi mai precisă, iar picioarele se umflă puțin, în special vara. Roagă pe cineva să te ajute să-ți măsori talpa și fă măsurătorile stând în picioare, pentru a nu denatura numărul corect de centimetri.
  • Nu păstra pantofii care nu îți vin, sperând că se lasă în timp. Astfel, riști să te confrunți cu răni, bătături sau sângerări. Mai bine, returnează produsul și cumpără mărimea potrivită, care să te avantajeze.

Aceste sfaturi îți pot veni în ajutor atunci când vrei să alegi mărimea potrivită la pantofii pe care să-i porți indiferent de sezon sau de activitate. Bucură-te de picioare frumoase și sănătoase și cumpără întotdeauna încălțăminte de calitate, care să reziste în timp.

- Publicitate -

Flanco va construi primele magazine greenfield la Botoșani și Brașov

Primele magazine greenfield (construite de la zero) ale Flanco vor fi la Brașov și Botoșani, în acest sens retailerul...

American software company TaxDome enters the Romanian market

With a strong presence in the United States and a international footprint, TaxDome brings its platform to serve the...