Ce acțiuni au preferat investitorii în trimestrul al treilea din 2022

Cel mai mare declin în trimestrul al treilea a fost înregistrat de Twitter, cu o scădere de 14%

Trending

Investitorii individuali au cumpărat în trimestrul al treilea acțiuni ale companiilor miniere și petroliere, păstrându-și în același timp încrederea în marii jucători din tehnologie, arată datele eToro.

Compania care a înregistrat cea mai mare creștere procentuală a numărului de deținători a fost acțiunea de tip „meme” a rețelei de magazine Bed Bath & Beyond, cu o creștere de 182%, după ce prețul acțiunilor sale a crescut vertiginos în august înainte de a se prăbuși din nou.

Restul listei „celor mai mari creșteri” a inclus mai multe acțiuni din sectorul petrolier și minier, Occidental Petroleum Corp și TotalEnergies SE înregistrând o creștere de 30% și, respectiv, 23% a deținătorilor.

Și gigantul petrolier american Chevron (+11%), compania de minierit Rio Tinto (+19%) și Barrick Gold (+13%) au atras mai mulți investitori.

Investitorii individuali au căutat, de asemenea, să „cumpere pe scădere” în trimestrul al treilea, FedEx (+25%), compania chineză de EV XPeng (+23%) și Cineworld (+14%) fiind pe lista celor mai mari creșteri.

Cel mai mare declin în trimestrul al treilea a fost înregistrat de Twitter, cu o scădere de 14% în urma problemelor privind preluarea firmei de către Elon Musk.

Companiile axate pe tehnologie disruptivă, precum Netflix (-10%), Draftkings (-6%) și Roblox (-7%) au scăzut și ele, la fel ca și companiile de energie solară Canadian Solar (-10%), Enphase Energy (-6%) și SunPower (-5%).

În ultimul trimestru, mai multe acțiuni „meme” au intrat, de asemenea, în topul celor cu cele mai mari scăderi, Gamestop (-5%), Blackberry (-5%) și Nokia (-5%) pierzându-și o parte din popularitate în rândul utilizatorilor eToro.

CITEȘTE ȘI: Fondul Proprietatea a vândut 1,7 miliarde acțiuni deținute la OMV Petrom

- Publicitate -

Ultimele

Românii au făcut mai puține comenzi de mâncare gătită în 2022

Numărul lunar de comenzi pentru mâncare gătită a scăzut de la 4,4 în 2021, la 3,3, anul trecut, arată...

Trebuie să citești