Bisbags va investi 900.000 de euro în fabricarea plicurilor de curierat

Producătorul de ambalaje de hârtie Bisbags anunță o investiție de 900.000 euro în fabricarea plicurilor de curierat. Producția va începe în luna mai 2024.

Compania mizează pe o dezvoltare pe piețele externe, complementară strategiei de consolidare și de creștere locală în domenii ca HoReCa, e-commerce, delivery, retail și farmacii.

Bisbags deține o fabrică de 6.000 de metri pătrați în localitatea Petriș, din județul Bistrița-Năsăud și estimează că va realiza din exporturi circa 35% din cifra de afaceri din 2024.

CITEȘTE ȘI: Pink Post a livrat anul trecut aproximativ 350 milioane de trimiteri

Piața europeană a serviciile de curierat, expres și colete a fost evaluată la 89,6 miliarde de dolari SUA în 2022 și se așteaptă să crească la un ritm anual compus de 2,9% în perioada 2023-2028.

În ceea ce privește segmentul specific de plicuri de curierat, Germania rămâne cel mai mare producător de plicuri în Europa, reprezentând aproximativ 27% din volumul total.

Principalele țări importatoare și exportatoare de plicuri în Europa includ Polonia, Germania și Franța, care dețin împreună o cotă de 50% din totalul exporturilor.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...