Analiză Hornbach: Cum renovează românii baia

Conform Hornbach, procesul de renovare al băii presupune pentru români, în primul rând, înlocuirea obiectelor sanitare principale, pe primele locuri aflându-se vasul de toaletă şi rezervorul acestuia, cât şi cada sau cabina de duş.

„Cel mai mare număr de piese vândute în 2014 din categoria obiectelor sanitare a fost cel al vaselor de toaletă aşezate, urmate la mică distanţă de cele suspendate. În ordinea vânzărilor, au urmat cabinele de duş complete”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Potrivit acestuia, este important de menţionat că atunci când nu sunt condiţionaţi de un buget prestabilit, din ce în ce mai mulţi clienţi aleg produse care beneficiază de tehnologie modernă, cum este cazul vaselor de toaletă fără ramă de clătire.

În ceea ce priveşte caracteristicile acestora, specialiştii de la Hornbach au observat o înclinare a clienţilor către produsele cu un design modern, precum cele care prezintă forme în colţuri sau perfect rotunde. De asemenea, analizele Hornbach au arătat că, odată cu schimbarea vasului de toaletă şi a căzii sau a cabinei de duş, românii înlocuiesc deseori atât bateriile, cât şi mobila de baie, însă foarte rar continuă procesul de renovare şi prin înlocuirea plăcilor ceramice.

Reprezentantul companiei a subliniat că economisirea spaţiului în amenajările interioare a devenit un criteriu de achiziţie din ce în ce mai important în rândul celor care îşi renovează locuinţele. Astfel, clienţii Hornbach au preferat în număr mare lavoarele montate pe blat şi cele încastrabile. De asemenea, cabinele de duş câştigă teren şi de multe ori sunt alese modele care vin cu funcţii suplimentare.

Pentru a veni în sprijinul celor ce au în plan renovarea băii, în luna februarie, Hornbach organizează în incinta tuturor magazinelor din ţară expoziţii speciale în cadrul cărora va fi prezentată gama obiectelor sanitare. De asemenea, clienţii interesaţi de achiziţionarea acestora vor putea primi sfaturi utile şi informaţii suplimentare referitoare la caracteristicile şi funcţionarea produselor de la specialiştii Hornbach.

Gama de obiecte sanitare din cadrul Hornbach este extrem de diversificată şi include toate produsele necesare unei băi moderne şi complete: lavoare, baterii, vase WC, rezervoare ceramice pentru vasele de toaletă, căzi, cabine şi cădiţe de duş. La acestea se adaugă peste 800 de accesorii care pot transforma o simplă baie într-o încăpere bine organizată şi funcţională. De asemenea, Hornbach oferă în exclusivitate în România colecţia de obiecte sanitare Jungborn, ce include piese de ceramică în stil clasic. Acestea beneficiază de un design exclusivist şi garanţie de 30 ani pentru material şi producţie.

Dincolo de gama largă de produse din categoria obiectelor sanitare, Hornbach pune la dispoziţia clienţilor servicii de transport şi de montaj, foarte folositoare pentru clienţii care desfăşoară lucrări de renovare a băii. Astfel, în cazul serviciului de transport, clienţii pot opta pentru închirierea gratis a unei remorci pe care să o ataşeze propriului vehicul, plătind doar o garanţie de 200 de lei. O altă opţiune este livrarea, cu o camionetă, direct de către Hornbach, cu preţuri începând de la 38 de lei.

Pentru cumpărături mai mari, clienţii pot alege, cu preţuri începând de la 250 de lei, şi transportul cu un camion dotat cu macara. În ceea ce priveşte serviciul de montaj, unul dintre cel mai des alese de clienţi, paşii sunt foarte simplii.

Clientul este consiliat şi informat încă din magazin cu privire la produsele necesare proiectului şi, odată ce optează pentru un montaj profesionist, echipele Hornbach sunt programate pentru măsurători la faţa locului, iar execuţia este realizată de meşteri profesionişti. Tariful este stabilit în funcţie de proiect şi de măsurătorile realizate, iar montajul are o garanţie de 2 ani.

- Publicitate -

InstaSun, invenția 100% românească evaluată la 4 milioane de euro

Lansat pe piața locală în 2023, InstaSun este un dispozitiv care aplică automat și uniform ulei de protecție solară...

Comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori anul acesta

În prima jumătate a acestui an, comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori față...