Nivelul de satisfacție al clienților din România, la cote alarmant de scăzute

Studiile efectuate asupra gradului de satisfacție al clienților față de serviciile oferite de diverse afaceri locale indică un nivel al satisfacției extrem de scăzut.

„Cel mai recent studiu publicat la începutul anului 2022 arată că doar 18% din reprezentanții clinicilor din România au oferit încredere și suficiente informații clienților”, subliniază Cosmina Voichița Meseșan, consultant VBS Business Solutions.

Tot în domeniul medical, doar 1 din 3 farmaciști empatizează cu pacientul.

În turism, un studiu realizat de Mystery Calling, efectuat la unitățile de cazare de pe litoralul românesc, arată că doar în 40% dintre cazuri, potențialul client a primit o ofertă concretă,

Abilitățile de vânzare ale personalului din departamentul de rezevări sunt la un nivel minimal: un singur hotel din 15 a menționat serviciile premium oferite în raport cu concurența.

4 din 5 clienți se declară nemulțumiți de servicile oferite în benzinăriile din București, mai exact de atenția oferită cumpărătorilor, de consilierea și de dotările existente.

Procentul general obținut în urma acestui studiu realizat de Mystery Shopping este de 67% și se află sub limita admisă pentru un sector cu standarde ridicate.

Operatorii magazinelor online oferă informații evazive în 90% dintre cazuri

90% dintre operatorii magazinelor online nu au oferit detalii despre politica de garanție a produselor recomandate, ci au dat răspunsuri evazive privind procedura de returnare adoptată de companie.

Gradul de satisfacție al clienților este diferențiat și când vine vorba despre zona de produse proaspete, aflate în hypermarket-urile analizate.

Chiar în cadrul aceluiași lanț pot fi observate procente situate între 23 și 92%, care denotă mai mult implicarea sau neimplicarea personală a fiecărui angajat.

Pe de altă parte, o treime dintre angajații magazinelor de pantofi au reușit să ofere mai multe alternative clienților pentru a le înlesni alegerea sau a le deschide apetitul și pentru alte produse.

Per ansamblu, abilitățile de vânzare măsoară un nivel extrem de scăzut, de doar 37%.

37% dintre unitățile bancare oferă simulare personalizată clienților

Și în ceea ce privește abilitățile personalului bancar de a stabili nevoile clientului și de a-l consilia spre un produs adaptat necesităților lui, situația este destul de alarmantă.

Astfel, doar 37 % dintre unitățile bancare analizate au fost interesate să ofere o simulare personalizată clientului.

Aproape o treime dintre acestea nu au considerat că merită efortul de a lista graficul de ramburasare, sau că ar trebui să menționeze că această simulare are un caracter informativ

Doar 1 din 12 ospătari verifică satisfacția clienților

Deși majoritatea ospătarilor au fost prompți în luarea comenzilor, iar tonul discuției a fost în general unul respectuos și volubil, 2 dintre 3 ospătari nu au oferit informații suplimentare.

În ceea ce privește deschiderea spre o ascultare activă, doar într-un singur restaurant dintre cele 12 analizate, ospătarul a fost interesat de un feedback real din partea clientului.

CITEȘTE ȘI: Raiffeisen Bank lansează RaiConnect, platformă de comunicare cu clienții

- Publicitate -

Vinerea Mare, ziua cu cele mai multe comenzi înregistrate pe Glovo

Anul trecut, în Vinerea Mare s-a înregistrat cel mai ridicat volum de comenzi prin platforma Glovo din cele trei...

Cum arată centrul de fulfillment operat de Helpship în CTPark Oradea

Helpship operează un centru logistic de 20.000 mp și spații de birouri de 1.200 mp, situate în CTPark Oradea,...