Cluj-Napoca este cel mai popular oraș pentru vegani și vegetarieni

După numărul de restaurante cu opțiuni vegetariene, raportat la populație, Sibiu este pe locul întâi

Datele Bookingham arată că Transilvania este cea mai populară regiune din România pentru vegani și vegetarieni. 

Astfel, Cluj-Napoca se situează pe primul loc la nivel național, cu un scor de 81.86, urmat de Sibiu pe locul doi, cu un scor de 65.90. 

București e mai puțin prietenos cu localnicii vegani și vegetarieni, acumulând un scor de 63.97, poziționându-se astfel pe locul 3. Top 5 e completat de Brașov (61.65) și Timișoara (61.30).

Alte restaurante care oferă diversitate pentru vegani și vegetarieni, se găsesc tot în orașele mari din țară: Iași (57.13), Oradea (55.04) și Constanța (54.60).

La coada clasamentului, se află Brăila (37.25), Focșani (32.52) și Botoșani (32.50). Din top 30, acestea sunt orașele cel mai puțin populare în rândul veganilor și vegetarienilor. 

Sibiu are cel mai mare procent de restaurante cu opțiuni vegetariene

După numărul de restaurante cu opțiuni vegetariene, raportat la populație, Sibiu este pe locul întâi, un sfert dintre localurile orașului transilvănean având și opțiuni pentru vegetarieni.

În top 5 locuri vegetarian-friendly din țară, se mai numără Brașov (30.27), Cluj-Napoca (29.54), Alba-Iulia (21.43) și București (19.66). 

Când vine vorba de veganism, Cluj-Napoca e orașul cu cele mai multe restaurante, raportate la numărul de locuitori, care oferă astfel de opțiuni (18.28).

Pe locul al doilea, se află Brașov (17.74), pe locul al treilea se află Sibiu (16.21), urmat de București (10.73) și Alba-Iulia (9.38). 

CITEȘTE ȘI: Kaufland a lansat produsele vegetariene K-Bio și K-take it veggi

- Publicitate -

Creștere timidă a tursimului local în primul trimestru al anului 2025

Sectorul turistic național a înregistrat o creștere timidă de 1% în primul trimestru al anului 2025, comparativ cu aceeași...

Primul restaurant asiatic WokFull din România se deschide la Suceava

Primul restaurant WokFull din România, un concept inovator de mâncare asiatică gătită integral la wok, promovat de chef Anca...