Vitrotech Transylvania, un start-up din Cluj-Napoca, lansează primul laborator in vitro din România dedicat culturii de alun, un proiect de peste 200.000 de euro dezvoltat ca extensie a brandului Pădurea cu Aluni.
Echipat cu tehnologii de ultimă generație, laboratorul va produce, în primă fază, material săditor pentru proiectul Pădurea cu Aluni, care vizează dezvoltarea celei mai mari plantații de alun din țară și crearea unei cooperative pentru revitalizarea pomiculturii locale.
Laboratorul din Cluj-Napoca, cu o suprafață de 500 metri pătrați, are o capacitate anuală de producție de aproximativ 300.000 de puieți și poate susține plantarea a peste 500 de hectare dedicate culturii de alun.
Laboratorul include o divizie de cercetare dedicată studiilor pentru multiplicarea noilor soiuri de aluni și pomi fructiferi. În acest scop, Vitrotech Transylvania a încheiat un parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.
CITEȘTE ȘI: Porsche Engineering Romania închiriază birouri în Cluj – Napoca
Vitrotech Transylvania este un start-up fondat de Georgiana Bob, fiica omului de afaceri Dorin Bob. Acesta din urmă deține Arovit, o marcă de tradiție în domeniul alimentar local și, prin compania Pădurea cu Aluni, 460 de hectare cultivate cu aluni și pregătește extinderea cu încă 211 hectare.