Anul trecut românii au realizat peste 74,000,000 de căutări în domeniul culinar pe Google, o creștere de 39% față de anul precedent.
Cel mai mare boom în căutările culinare ale românilor a fost înregistrat în luna aprilie 2020, arată o analiză Bookingham și SRD Media.
Astfel, 11,520,620 de oameni au accesat informații și rețete pentru diferite aperitive, feluri principale sau deserturi, o creștere de 83% față de aprilie 2019.
Ciorba de perișoare este pe locul 1 când vine vorba de cele mai căutate rețete, având aproape 770,000 de căutări în anul 2020.
Tot o ciorbă ocupă și locul 2 în căutări, ciorba rădăuțeană. Aproape 630,000 de români au încercat să o gătească în 2020, un interes crescut fiind remarcat de sărbători.
Locul 3 vine cu o surpriză, aproximativ 400,000 de oameni fiind interesați de cum se gătesc ardeii umpluți.
În final, cel puțin 300,000 de români au vrut să găteasca chifteluțe în 2020 și n-au știut cum, așa că au apelat la Google.
Nici dulciurile nu au lipsit din interesele românilor, peste 2 milioane de căutări fiind înregistrate pentru prăjitura cu mere, crema de zahăr ars, clătitele americane, checurile și gogoșile pufoase.
Numărul accesărior pentru diferite rețete de post a ajuns la 2,724,140, o creștere de 25% față de anul 2019, oferind o imagine mai completă a comportamentul românilor în apropierea sărbătorilor.