Câte ore lucrează un român pentru a-și permite meniul zilei?

IT-iștii și medicii se numără printre românii care lucrează cel mai puțin timp pentru a cumpăra meniul zilei în 2023. Un programator cu salariul mediu sau un medic specialist trebuie să lucreze puțin peste o jumătate de oră ca să câștige cei 35 lei pentru o masă de prânz în oraș.

Totuși, este cu 6 minute mai mult decât ar trebui să lucreze un judecător sau un primar de comună pentru meniul zilei, așa cum arată studiul realizat de Bookingham.

Pe de altă parte, un profesor ar trebui să lucreze aproape o oră și jumătate să își permită meniul zilei – la fel de mult ca un fermier. Profesorii universitari și-ar permite meniul zilei mai repede: într-o oră și un sfert.

Un educator ar trebui să lucreze cel mai mult dintre cadrele didactice pentru a-și permite meniul zilei – 2 ore. Asta îl pune în clasament sub un angajat în domeniul suport clienți sau un zidar.

Un chelner este nevoit să lucreze 2 ore ca să-și permită meniul zilei, în timp ce patiserii, cofetarii și măcelarii trebuie să lucreze puțin peste o oră și jumătate ca să mănânce un prânz în oraș.

Livratorii câștigă mai bine decât chelnerii, dar și mai bine decât ofițerii de poliție sau angajații bancari. Și-ar putea lua meniul zilei lucrând mai puțin de o oră și 20 de minute.

Dintre meseriile care se încadrează în sectorul HoReCa, bucătarii sunt cel mai sus în top. Trebuie să lucreze o oră și un sfert pentru un meniul zilei, la fel ca un arhitect sau un profesor.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Hard Rock Cafe inovează meniul și introduce noi specialități

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...