All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

miercuri | 25 noiembrie | 2020
10 C
București

91% dintre chiriași și-au plătit la timp obligațiile către proprietarii de birouri

Majoritatea chiriașilor și-au respectat obligațiile contractuale față de proprietarii clădirilor de birouri administrate de Colliers International și în perioada iulie-septembrie.

Ponderea chiriașilor care și-au plătit la timp datoriile a fost în trimestrul trei al acestui an de 91%, față de 87% în aceeași perioadă din 2019, în ciuda efectelor pandemiei asupra activității lor și a faptului că majoritatea au funcționat în sistem hibrid.

În luna septembrie, 88% dintre chiriași și-au plătit la timp obligațiile către proprietarii clădirilor de birouri, față de 81% în septembrie 2019.

- PUBLICITATE -

Chiar dacă au fost cei mai afectați în ultima perioadă, mai bine de o treime (76%) din chiriașii spațiilor de retail au reușit să-și respecte obligațiile contractuale, care includ chiria, utilitățile și costurile cu serviciile.

La rândul lor, și chiriașii din spațiile industriale administrate de Colliers International au încercat în cea mai mare parte să-și plătească la timp obligațiile, numărul de companii care au putut respecta toate obligațiile contractuale în perioada iulie – septembrie a acestui an fiind însă mai mic în comparație cu aceeași perioadă din 2019, dar ponderea chiriașilor care au plătit la timp datoriile a rămas peste 80%.

- PUBLICITATE -