9 din 10 români spun că schimbările climatice sunt reale

90% dintre români consideră că schimbările climatice sunt reale, conform celei mai recente cercetări sociologice realizate de UNSAR împreună cu IRES.

Procentul este similar cu cel care reiese din analizele făcute și anul precedent, semn că românii continuă să se preocupe și în acest an de realitatea schimbărilor climatice.

Față de ediția anterioară a studiului au avut loc modificări importante în percepția românilor atunci când vine vorba despre tipul de schimbări climatice care ne afectează.

Astfel, acum, cele mai mari îngrijorări sunt legate de: furtunile violente 29% (în scădere cu 4 puncte procentuale față de 2019); seceta, cu 23%, care a urcat pe locul al doilea (+8pp față de 2019); topirea ghețarilor 15% (-1pp); valurile de căldură 14% (-3pp); incendiile de vegetație 9% (-5pp); inundațiile 8% (+2pp).

Studiul mai relevă și faptul că românii au luat o serie de măsuri pentru a contribui la diminuarea impactului negativ al acestor schimbări climatice.

Printre acestea se numără utilizarea de becuri eficiente energetic (87%), colectarea selectivă a deșeurilor (84%), utilizarea ambalajelor biodegradabile (81%), achiziția electrocasnicelor cu consum redus de energie (79%), reciclarea materialelor reutilizabile (76%) sau izolarea termică a locuinței (72%). 

- Publicitate -

Ultimele

Fornetti a câștigat titlul de cea mai bună rețea de franciză din Europa

Fornetti a fost aleasă „Cea mai bună rețea europeană de franciză a anului” de către Asociația Europeană de Franciză....