Anul 2023 a fost cel mai cald din 1900 şi până în prezent pentru România

Și la nivel european 2023 a fost cel mai cald an înregistrat vreodată

2023 a fost cel mai cald an din istorie pentru România, cu o temperatură medie de 12,5 grade, o creștere de 2,3 grade față de normalul perioadei 1981 – 2010.

Totodată intervalul 2012-2023 devine cea mai caldă perioadă de 12 ani consecutivi din istoria măsurătorilor meteorologice, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Cel mai cald an din istorie a avut și cel mai călduros Crăciun. Maxima zilei a fost de 17 grade Celsius, iar la stația meteo de la Calafat, s-au înregistrat, aproape 21 de grade, un record de temperatură al ultimilor șase ani.

Cea mai atipică zi din istorie a fost sâmbătă, 21 octombrie, o zi extrem de caldă, cu recorduri la 129 de stații din țara noastră, pentru istoria recentă, de când se fac măsurători.

Temperatura medie la suprafaţa globului a atins cote record în primele 11 luni ale anului, din ianuarie până în noiembrie, mercurul a fost în medie cu 1,46 grade Celsius mai mare decât în perioada 1850-1900.

Ca urmare, 2023 a fost cel mai cald an înregistrat vreodată în ceea ce priveşte media anuală, iar în fiecare lună au fost înregistrate temperaturi record, noiembrie, fiind luna care a încheiat cea mai caldă toamnă boreală, din emisfera nordică, din timpurile moderne.

CITEȘTE ȘI: Whitney Wolfe Herd, fondatoarea Bumble, a devenit cea mai tânără miliardară self-made din lume

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Piața de influencer marketing din România va depăși 100 milioane de euro în 2024

Totalul bugetelor estimate din influencer marketing vor trece de 100 milioane euro în anul 2024, o creștere uriașă comparativ...

Sciccheria, Steam, Velocita și French Revolution sunt chiriași în clădirea Arghezi 4

Restaurantul cu specific italian Sciccheria, lanțul de cafenele Steam, gelateria artizanală Velocita și cofetăria French Revolution, toate business-uri locale,...