75% dintre directorii executivi români nu au obținut prețul așteptat când au cedat active

Directorii executivi din România recunosc că obținerea câștigurilor scontate din cedările de active derulate a fost o provocare, potrivit EY 2021 Global Corporate Divestment.

75% dintre respondenții români au declarat că nu au reușit să obțină prețul așteptat în cea mai recentă cedare de active.

În același timp, 70% dintre directorii executivi români au declarat că deficiențele din analiza strategică și de portofoliu au afectat rezultatele așteptate din cedările de active.

În plus, conform răspunsurilor a 55% dintre respondenții locali, cea mai recentă dezinvestiție nu a generat impactul așteptat asupra multiplilor de evaluare ai companiei rămase.

La nivelul României, 75% dintre directorii executivi cuprinși în studiu confirmă că au păstrat prea mult timp în portofoliu unele active, deși ar fi trebuit să le cedeze.

Totuși, majoritatea respondenților (67% în România și 76% la nivel global) estimează o accelerare a planurilor lor de dezinvestiții ca efect al pandemiei. 85% dintre respondenții români intenționează să inițieze următoarea dezinvestiţie sau cedare de active în următorii doi ani.

Influența tehnologiei asupra dezinvestițiilor 

Studiul EY evidențiază, de asemenea, că aproape toți respondenții companiilor onsideră că schimbările din mediul tehnologic le influențează direct planurile privind cedarea de active.

Fondurile atrase prin cedarea de active au fost investite în tehnologii care sprijină activitățile de bază și în piețe noi de 80% dintre directorii executivi din România.

Alți 65% au investit în produse sau zone geografice noi care aduc o poziționare mai bună pentru activele rămase.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.