74% dintre companii vor fi nevoite să renunțe la o parte din angajați

  • Romanian Business Club a lansat un sondaj în rândul IMM-urilor din industriile grav afectate de contextul COVID 19;
  • 75% dintre respondenți au declarat că sunt grav afectați de noua situație;
  • 40% dintre companii consideră că își vor putea susține activitatea maxim o lună din surse proprii.

Conform rezultatelor sondajului realizat de Romanian Business Club în rândul a 200 de companii (din industriile de organizări evenimente, educație, divertisment etc.), situația economică provocată de măsurile autorităților în contextul apariției virusului COVID 19 este una extrem de alarmantă.

Companiile suțin cu toate resursele inițiativele statului român pentru stoparea răspândirea bolii, dar sunt extrem de îngrijorate de faptul că vor fi nevoite să reducă drastic numărul de angajați, ba chiar să închidă business-urile.

75% dintre respondenți au declarat că sunt grav afectați de noua situație, în timp ce 74% dintre ei iau în calcul reducerea numărului de angajați pentru supraviețuirea în această perioadă.

Având în vedere caracterul subit al pandemiei, doar 30 % dintre companiile respondente au reușit să pună la punct o strategie de business menită să le ajute în depășirea crizei.

40% dintre companii consideră că își vor putea susține activitatea maxim o lună din surse proprii, iar 35% dintre ele cred că pot rezista între 3 și 6 luni în condițiile actuale.

Cei 200 de respondenți, companii cu o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de euro, fac apel la instituțiile statului și cer ajutorul acestora pentru a putea depăși criza.

Scutirea impozitelor este considerată o soluție de către 44% dintre companii, în timp ce 23% cred că statul ar putea să le ofere finanțare.

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...