Marea majoritate a micilor antreprenori nu au posibilitatea să crească salariul minim

Un procent de 86,9% dintre proprietarii de IMM-uri spun că nu au posibilitatea creșterii salariului minim al angajaților în perioada următoare, conform unui sondaj CNIPMMR.

Motivele menționate de către antreprenori pentru care nu vor putea crește salariul minim sunt în mare parte costurile ridicate cu resursa umană (61%) și vânzările limitate care nu permit creșteri (55.8%).

Antreprenorii au mai menționat și contractele în curs cu preț impus (30%), lipsa unor fonduri europene care să asigure creșterea (22.7) și lipsa investițiilor publice care limitează existența contractelor pentru IMM-uri.

Totuși, dacă ar putea majora salariul angajaților, 10,3% spun că au posibilitatea creșterii cu 200 lei, 6,9% au posibilitatea creșterii cu 300 lei și doar 2% au posibilitatea creșterii cu 750 lei.

Dacă Guvernul va lua unilateral decizia de a crește salariul minim, majoritatea antreprenorilor vor crește prețurile produselor/seviciilor (66,6%) și vor diminua personalul (53.6%)

Un procent de 24.9% vor diminua activitatea firmei, 10.2% vor închide firma, 9.9% vor reduce programul de lucru al angajaților și 2,5% vor reduce profitul și regândi activitatea.

Respondenții au fost 54,30% microîntreprinderi, 31,5% întreprinderi mici, 13,1% întreprinderi mijlocii și restul de 1.10% întreprinderi mari, cu 64,7% firme din domeniul serviciilor.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Aproape 28.000 de firme au aplicat pentru obţinerea de granturi pentru investiţii

- Publicitate -

4 din 5 români au returnat cel puțin o dată ambalajele reciclabile SGR

Potrivit unui studiu Kantar, 4 din 5 români intervievați au returnat cel puțin o dată ambalaje SGR, reprezentând o...

Peste 75% din faza a doua a ansamblului Nusco City a fost vândută

Nusco City, cel mai mare proiect de regenerare urbană din Nordul Capitalei, a ajuns cu vânzările fazei a doua...