10 avantaje ale utilizării unui soft de gestiune în magazinul tău

În ziua de azi, un soft pentru gestiunea centralizată a informației este esențial pentru o afacere, fie că vorbim despre comerț, distribuție sau alte tipuri de servicii. Un astfel de sistem informatic permite nu doar controlul și automatizarea proceselor interne, ci și personalizarea, după nevoile proprii ale firmei.

Un sistem de gestiune de servicii și stocuri folosește instrumentele de analiză a afacerii care permit îmbunătățirea și creșterea indicatorilor, deci, a performanțelor economice, și reduce din timpul alocat activităților repetitive. Unele din principalele avantaje pentru care se recomandă să folosești, ca antreprenor, un astfel de sistem în cadrul afacerii tale sunt rapiditatea și ușurința de utilizare.

Iată cele mai importante beneficii pe care le ai dacă folosești un soft de gestiune în cadrul magazinului tău:

  1. Ai control asupra vânzărilor  

Un sistem software de gestiune a stocurilor, automatizat și centralizat, permite controlul asupra mișcărilor din stoc, fără posibilitatea ca anumite produse să se „piardă”.

  1. Poți gestiona mai multe puncte de lucru 

Stocurile sunt actualizate în timp real și poți urmări, instantaneu, statusul acestora. În plus, vezi situația de la mai multe puncte de lucru, iar, un număr nelimitat de utilizatori, din alte puncte de lucru, pot accesa simultan programul.

  1. Comanda unui client se înregistrează automat în gestiune 

Toate datele importante se transferă, în timp real și util, în programul de gestiune, inclusiv, comenzile primite de la clienți.

  1. Ai rapoarte de vânzări detaliate  

Programul de gestiune al serviciilor și stocurilor pentru magazine furnizează rapoarte zilnice, detaliate pe: vânzări, profit, produse, prețuri furnizori, facturi neîncasate etc., în intervalele de timp dorite, selectate de tine.

  1. Timp câștigat prin inventarul rapid al stocurilor 

În cazul unui magazin online, actualizarea stocurilor e automată, integrată cu site-ul.  

  1. Știi, în orice moment, statusul afacerii 

Rapoartele și transparența pe cifre sunt vitale oricărui antreprenor, indiferent de domeniul în care activează. Ca manager, ai control mai bun, claritate și siguranță asupra afacerii, prin raportările exacte generate de un astfel de soft, în orice moment. 

  1. Rapoarte pentru managementul afacerii 

Pe lângă controlul asupra statusului vânzărilor, informațiile dintr-un astfel de sistem permit analize pe cifre de afaceri zilnice și comparative, trasarea de curbe de evoluție, previziuni etc. Timpul câștigat, dar, și modalitatea de analiză a afacerii, prin rapoarte generate printr-un simplu click, sunt instrumente ce îți permit îmbunătățirea și creșterea businessului.

  1. Datele importante se transferă, imediat, în contabilitate  

Poți exporta date importante, într-un format simplu de folosit pentru contabili, pentru a fi prelucrate la timp pentru firma ta.

  1. Imagine mai bună în fața partenerilor de afaceri 

Când ai un partener, nou, a trimite documentele în Excel nu îți face cinste. Ofertele, proforma, factura, chiar și un reminder prin SMS dintr-un software modern te pun într-o lumină bună. Plus că facturile, chitanțele, proformele către clienți pot fi personalizate cu datele firmei și generate automat.

  1. Managementul partenerilor e actualizat 

Poți verifica, în timp real, datele fiscale ale partenerilor, în timp ce generezi comenzile către ei, programezi facturarea repetitivă sau presetezi operațiuni redundante. O aplicație de acest fel e sincronizată cu site-ul Ministerului de Finanțe.

Automatizarea proceselor, controlul vânzărilor și al stocurilor, vizualizarea imediată a statusului afacerii și controlul asupra ei sunt doar câteva dintre avantajele pe care le ai utilizând un soft de gestiune pentru magazinul tău. O soluție de acest tip,  modernă, intuitivă și ușor de folosit este modalitatea cea mai la îndemână pentru a aduce afacerea la un nivel superior. Prin faptul că vei lua deciziile de business în baza unei analize de cifre, nu intuitiv, ești în control total asupra afacerii, iar aceste soluții de gestiune pot fi personalizate, în funcție de nevoile magazinului tău.

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...