All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

joi | 26 noiembrie | 2020
1.8 C
București

Vară fierbinte pe piața muncii. Aproape 4 milioane de aplicări la joburi

Vara aceasta a doborât toate recordurile pe piața muncii, după ce, tot anul acesta, România a atins cea mai mare rată a șomajului din ultimii patru ani.

Căutările de joburi au atins praguri record, în special în ultimele 3 luni, vara fiind, în mod tradițional, una dintre cele mai liniștite perioade ale anului, când candidații erau mai degrabă preocupați de concedii decât de schimbări în viața profesională.

Cu toate acestea, în perioada iunie-august au fost înregistrate aproape 4 milioane de aplicări, fiecare lună depășind recordul dinaintea pandemiei, respectiv de 1,1 milioane de aplicări pe lună.

„Dacă în ianuarie sau în februarie angajatorii se plângeau că nu găsesc suficienți candidați, acum sunt poziții pentru care cu greu fac față volumului de CV-uri primite. Această mobilizare masivă s-a văzut în toată țara, nu doar în capitală, candidații devenind extrem de atenți la joburile scoase în piață”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

- PUBLICITATE -

Au fost 420.000 de candidați aflați în căutarea unul loc de muncă în iunie, iulie și august, dintre care aproximativ 100.000 au fost candidați noi pe ejobs.ro.

Cei mai mulți au fost din categoria de vârstă 25-35 de ani, urmați de cei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

- PUBLICITATE -