Slatina Buzz spune povești care inspiră începând din 3 octombrie

Programul Slatina Buzz, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Slatina, va demara marți, 3 octombrie, la Atelierul Intercultural Victoria, str. Lipscani, nr. 42 bis, din centrul vechi al municipiului.

Slatina Buzz este un program educațional și de orientare profesională, în domeniul presei scrise, dedicat elevilor de liceu și va consta în stagii de pregătire teoretică, seminarii / workshopuri cu specialiști din domeniul mass media și stagii de pregătire practică, de tip internship / traineeship în cadrul redacției amenajate la Colegiul Național „Radu Greceanu”.

Programul durează un an, iar redacția va fi formată din 29 de elevi, de la patru colegii din municipiul Slatina, care s-au înscris prin intermediul website-ului proiectului. Aceștia se alătură echipei administrative a Slatina Buzz, formată din opt elevi care au participat la program în anii anteriori

Pe baza informațiilor dobândite și acumulate în perioada de pregătire teoretică și practică, echipa redacțională va edita două ediții ale unei publicații tipărite, cu apariții la sfârșitul lunii octombrie și în decembrie 2017.

Spunem povești care inspiră și prin intermediul evenimentelor proprii

Sloganul proiectului se va regăsi și în câteva evenimente proprii dedicate tinerilor din județ, respectiv o nouă ediție a conferinței educaționale „Fabrica de Idei”, primele întâlniri din cadrul hub-ului de afaceri „Slatina Business Buzz!”, dar și o a doua ediție a „Slatina Fashion Night”, un eveniment dedicat industriei modei.

Slatina Buzz este unul dintre cele mai longevive programe în domeniul presei scrise din România

Început în 2010 sub forma unei școli de vară, programul a continuat să se transforme și să crească cu fiecare an în care a avut loc. În total, au participat peste 100 de elevi din Slatina sau împrejurimi, au susținut seminarii peste 20 speakeri din diverse domenii de activitate, au fost realizate sute de articole, publicate două ediții tipărite ale unui ziar realizat de elevi și distribuite mii de exemplare în cadrul comunității.

Toate informațiile despre program sunt disponibile pe website-ul slatinabuzz.ro, sau căutând #slatinabuzz pe Facebook, Instagram și Twitter.

- Publicitate -

Trăiește în confort și eleganță aproape de munte. Descoperă apartamente exclusiviste și casele de lux integrate în peisajul montan

Cum te-ai simți dacă ai începe fiecare zi respirând aerul curat de munte de pe terasa locuinței tale? Acest...

Cum funcționează PENNY Iuliu Maniu, primul magazin autonom al rețelei

PENNY deschide în 29 mai, la București, primul magazin autonom, în care articolele sunt scanate automat, prin intermediul unui...