All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

sâmbătă, 17 aprilie, 2021
-PUBLICITATE-

Românii au investit 1.4 miliarde lei în prima ofertă de titluri de stat din 2021

Ministerul Finantelor a atras 709,5 milioane lei si, respectiv, 140,5 milioane euro, (valori insumand 1,4 miliarde lei – 286 milioane euro) prin prima oferta primara de vanzare de titluri de stat pentru populatie (FIDELIS) derulata in acest an prin sistemele Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Astfel, valoarea celor trei runde de finantare derulate in ultimele noua luni la BVB de catre Ministerul Finantelor a urcat 6,1 miliarde lei – aproape 1,3 miliarde euro.

Oferta primara de vanzare a titlurilor de stat FIDELIS a fost intermediata de sindicatul format din BT Capital Partners (Lead Manager si Intermediar) si Banca Transilvania (Grup de Distributie) si Banca Comerciala Romana si BRD – Groupe Societe Generale (Intermediari).

De asemenea, titlurile de stat au putut fi cumparate si prin 8 participanti eligibili.

In cadrul celei de-a treia oferte, derulata in perioada 1-19 martie, romanii au plasat aproape 8.700 de ordine de subscriere atat pentru titlurile de stat denominate in lei, cat si pentru cele in euro.

Oferta a cuprins titluri de stat in lei cu maturitati de unu, respectiv trei ani, si o emisiune in euro, cu scadenta la cinci ani.

- PUBLICITATE -

TREBUIE SĂ CITEȘTI