ROCA X va investi 150.000 euro în start-up-ul Benefito Mobile

ROCA X va investi 150.000 euro în start-up-ul Benefito Mobile, primul operator mobil virtual (MVNO) din România.

Investiția Roca X va finanța lansarea comercială a Benefito Mobile, planificată pentru trimestrul al doilea al acestui an.

Benefito Mobile își propune să fie cel mai atractiv serviciu preplătit de telefonie mobilă și totodată un mecanism inovator de fidelizare a clienților în industria de retail.

Compania va lansa o cartelă preplătită ce va aduce utilizatorilor credit pe telefonul mobil la achiziția de produse și servicii de la companiile partenere.

Pentru 2021, fondatorii Benefito Mobile estimează aproximativ 37.000 de utilizatori și o cifră de afaceri de 700.000 euro.

Aceștia estimează că businessul va deveni profitabil după un an, iar în cinci ani va ajunge la o cifră de afaceri de 15 mililoane de euro.

Cum arată piața de operatori mobili virtuali

Piața de operatori mobili virtuali din România este foarte puțin dezvoltată, în timp ce în diferite țări europene între 10% și 40 % din piața de telefonie mobilă este deținută de astfel de operatori, în special retalieri precum Tesco Mobile, Lidl Mobile, Carrefour Mobile, Kaufland Mobile.

De exemplu, clienții din Germania pot alege dintre ofertele a 135 de operatori mobili virtuali – care dețin o cotă de piață de 19,5%, iar cei din Spania de la 63 de operatori care au împreună 11,5% din domeniu. În Danemarca, 49 de operatori au 34,6% din piață.

Per ansamblu, la nivelul Uniunii Europene, operatorii mobili virtuali dețin o cotă de piață de aproximativ 10%.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...