RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro

RDF Arad, unul dintre cei mai importanți jucători regionali în agribusiness, a realizat investiții în valoare de 5.7 milioane euro.

O investiție în valoare de 3 milioane euro a fost dedicată sediului RDF din localitatea Șofronea, județul Arad.

Obiectivul a fost de a crește capacitatea de depozitare a companiei de la 10.000 la 22.000 de tone. În același timp, RDF a achiziționat aparatură de laborator și instalații noi pentru selecția și tratarea semințelor, precum și o fabrică de extrudat soia.

Investiția a presupus și schimbarea întregii infrastructuri deținute prin schimbarea sistemului de canalizare și înlocuirea a peste 12.000 mp de platforme betonate.

Au fost renovate integral spațiile de depozitare și sediul companiei.

O investiție de 1.3 milione euro a dus la achiziția unei baze pentru depozitare în localitatea Ineu, jud. Arad, cu o capacitate de depozitat cereale de 20.000 tone.

Alte investiții de 1.4 milioane euro au mers în completarea parcului cu utilaje agricole noi, moderne, pentru exploatarea terenurilor.

Investițiile au fost realizate prin intermediul unui proiect de fonduri europene, prin care 50% din investiție a venit de la AFIR iar 50% din credit bancar.

Investițiile din baza de la Ineu și în utilajele agricole au fost realizate cu ajutorul unui credit bancar și leasing.

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...