Primul magazin de tip “pop-up” din România a fost deschis pe Calea Victoriei

În București a fost deschis primul magazin de tip “pop-up” din România, pe Calea Victoriei și se numește Syoss Hair Academy, tranzacție de închiriere intermediată de King Sturge.

Carmen Ravon, consultant în cadrul King Sturge, explică ce înseamnă acest tip de magazine: „Magazinele pop-up sunt magazine care se deschid pe o perioadă limitată, de la o zi  până la 30 de zile, de către retaileri sau non-retaileri. Avantajele acestui tip de magazin sunt efectul de «buzz», crearea sentimentului de «nou», de exclusivitate și elementul supriză caracteristice unei promoții. De obicei un pop-up store este mai putin costisitor decât o reclamă la televiziune iar efectul este același.”

Conceptul a apărut în anul 2003 și este foarte cunoscut în orașe ca New York, Tokio, Londra, Shanghai, Paris, Berlin, Stockholm și Los Angeles, prezentând concepte noi, ediții limitate sau lansând designeri și colecții. Un astfel de exemplu este producătorul de mașini Lexus care a închiriat un spațiu de retail pentru găzdui creațiile a trei artiști avangardisti – un fotograf, un producător video și un sculptor în lemn – prin aceștia compania dorind să sublinieze inovatia și design-ul noului model de  mașină care se parchează singură. Alte companii ca JVC, Fila, Ford, Nike, Gap, Wal-Mart au folosit conceptul pentru a-și promova brandurile.

“Este primul magazin de acest fel din România și ne bucurăm că am reușit să facilităm promovarea acest concept pe piața de retail locală “  afirmă Carmen Ravon de la King Sturge.  Syoss Hair Academy, lansat de Henkel, va funcționa într-o locație proeminentă, la fostul magazin Versace Jeans de pe Calea Victoriei pe o perioadă de 30 de zile.

“Deschiderea unui magazin pop-up este un lucru dificil atât pentru chiriași cât și pentru proprietari, problemele evidente fiind alegerea locației care conferă vizibilitate maximă și amenajarea spatiului, care trebuie sa fie predat astfel încât să permită începerea imediată a activității. Calea Victoriei, asemeni altor artere importante din București, a avut parte de multe schimbări de chiriași în ultimii doi ani, zona dinspre Piața Victoriei fiind ocupată preponderent de magazine cu profil alimentar iar zona dinspre Regina Elisabeta de importatori de ceasuri și bijuterii.  Situația economică din ultimii doi ani a determinat mulți proprietari să dea dovadă de mai multă flexibilitate în fața noilor nevoi ale pieței iar acest tip de retail ar putea fi o soluție ingenioasă pentru spatiile rămase vacante în zonele de high-street” a declarat Carmen Ravon, consultantul King Sturge.

- Publicitate -

Vinerea Mare, ziua cu cele mai multe comenzi înregistrate pe Glovo

Anul trecut, în Vinerea Mare s-a înregistrat cel mai ridicat volum de comenzi prin platforma Glovo din cele trei...

Cum arată centrul de fulfillment operat de Helpship în CTPark Oradea

Helpship operează un centru logistic de 20.000 mp și spații de birouri de 1.200 mp, situate în CTPark Oradea,...