Prețurile mașinilor listate pe Autovit.ro au crescut cu 6% anul acesta

În primele 9 luni ale anului acesta, au fost peste 100.000 de mașini declarate vândute pe platformă, cu o valoare medie de 20.000 euro

În 2023, prețul mediu al mașinilor postate pe Autovit.ro a crescut cu 6%, față de aceeași perioadă a anului trecut, după ce și în 2022 au crescut cu 18% față de decembrie 2021

SUV-urile au înregistrat creșteri moderate, cu mici variații influențate de cererea constantă și oferta amplă. Mai mult, în 2023, SUV-urile au reprezentat aproape 36% din totalul anunțurilor.

Pentru mașinile diesel, prețurile au crescut ușor, posibil din cauza regulilor stricte privind emisiile și trecerii la vehicule cu motoare pe benzină sau electrice, care au câștigat teren.

În schimb, prețurile mașinilor cu motoare pe benzină au avut oscilații semnificative, în parte din cauza competiției intense și a cererii ridicate. Volkswagen, BMW și Audi au continuat să fie cele mai căutate.

În top 10 cele mai vizualizate mărci de mașini rulate pe Autovit.ro, pe primul loc se află BMW, cu peste 400.000 de vizualizări unice, Volkswagen (355.050 vizualizări unice), Audi (340.005) și Mercedes-Benz (324.566).

Cele mai vizualizate modele ale mărcilor auto pe Autovit.ro sunt Hyundai Tucson și Suzuki Vitara la categoria mașinilor noi, BMW seria 3 și Volkswagen Golf, la categoria mașinilor second-hand.

CITEȘTE ȘI: Black Week pe Autovit. Cel mai mare discount: peste 28.000 de euro

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...