Piețele cripto se clatină după ce China anunță interdicția totală

Piețele cripto au fost zdruncinate vineri, după ce China a început să pună în aplicare o interdicție totală asupra tranzacțiilor cu criptoactive pe teritoriul țării.

În ciuda faptului că a anunțat anterior interdicția, piețele au reacționat prost, înregistrând scăderi mari ale Bitcoin și ale altor monede alternative.

Bitcoin (BTC) a intrat săptămâna trecută pe o tendință descendentă și atinsese deja un minim de 40.500 de dolari miercuri dimineață, arată datele eToro.

Totuși, moneda virtuală și-a revenit constant până când știrile din China au condus la scăderi cu peste 8% vineri.

Prețul s-a stabilizat apoi înainte de un salt duminică și a revenit la peste 43.800 dolari luni dimineață.

Ethereum (ETH) a atins, de asemenea, un minim al săptămânii miercuri, atingând 2.700 dolari, înainte de a reveni la peste 3.100 dolari.

După propria scădere de peste 9% de vineri, ETH s-a stabilizat, la fel ca și BTC, în weekend și s-a tranzacționat din nou la peste 3.100 de dolari luni dimineață.

- Publicitate -

Apple devine primul brand din lume evaluat la un trilion de dolari

Apple marchează un moment istoric, devenind primul brand din lume de un trilion de dolari, potrivit clasamentului celor mai...

Consumatorii cheltuiesc mai mult pentru servicii de streaming video

Cheltuielile medii lunare ale gospodăriilor cu platformele de streaming video la cerere au crescut cu aproape 30% față de...