OLX: Bucureștenii sunt campioni la numărul de anunțuri imobiliare postate

OLX anunță că la categoria de anunţuri imobiliare primesc 90.000 de anunţuri noi în fiecare lună, iar dintre acestea 35.000 sunt din Bucureşti, 17.000 vin din Iaşi, iar din Cluj-Napoca 13.000 de anunţuri noi.

„Observăm că piaţa imobiliară se află într-un trend ascendent, atât din perspectiva vânzătorilor, fie că vorbim de proprietari, agenţii sau dezvoltatori, cât şi din cea a cumpărătorilor. Astfel, primii factori pe care îi luăm în considerare sunt acurateţea şi prospeţimea anunţurilor publicate pe OLX şi Storia.ro, nu neapărat volumul acestora. Prin analiza mai multor criterii precum descrierea folosită, raportul dintre zonă şi preţ sau calitatea imaginilor de prezentare, ne dorim să oferim o experienţă cât mai plăcută utilizatorilor şi o conversie cât mai rapidă vânzătorilor”, declară Sorin Bălan, Head of OLX Imobiliare şi Storia.ro.

În ultimele trei luni, traficul a evoluat în mod pozitiv, numărul de vizitatori unici pentru categoria OLX Imobiliare crescând cu aproximativ 1 milion, de la 3,1 la 4 milioane. Luna octombrie, perioada în care marile centre universitare şi-au reînceput activitatea, a atras cei mai mulţi vizitatori, mai exact 4,8 milioane.

În prezent, site-ul însumează peste 70.000 de oferte pentru locuinţe în imobile noi sau în blocuri deja construite, fiind folosit în mod activ de peste 650 de agenţii imobiliare la nivel naţional. Traficul site-ului este, la fel, unul ascendent, prin triplarea numărului de vizite de la 120.000 în septembrie la aproximativ 500.000 în luna octombrie.

„În contextul acestei creşteri, pregătim pentru perioada 18-20 noiembrie prima campanie majoră de Black Friday a unui site de anunţuri imobiliare, cu zeci de oferte şi reduceri semnificative la proprietăţi din toată ţara”, continuă Sorin Bălan.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...