Creștere a numărului de locuri de muncă disponibile la nivel național

Și rata șomajului a scăzut de la 2,68% în luna ianuarie 2022 la 2,55% în luna mai 2022, respectiv 222.600 de șomeri înregistrați

Datele platformei OLX arată o creștere a numărului de locuri de muncă disponibile încă din luna aprilie a acestui an și, mai apoi, odată cu apropierea sezonului cald.

În top s-a aflat categoria „Lucrători producție – depozit – logistică”, unde angajatorii au publicat 22.500 de anunțuri de angajare în cele trei luni

Umrează „Personal hotelier – restaurant” cu 14.100 de anunțuri de angajare și de domeniul „Șoferi – Sevicii Auto – Curierat”, unde candidații au putut alege dintr-un total de 13.900 anunțuri.

Pe locul al patrulea a fost actegoria „Alte locuri de muncă”, în care angajatorii au publicat 13.300 de anunțuri, urmată de domeniul „Ingineri – Meseriași – Constructori” cu 10.800 anunțuri de angajare.

Topul celor mai puține locuri de muncă disponibile

Cele mai puține oferte de angajare pe OLX au fost disponibile în categoriile „Internship – Munca temporară – sezonieră”, unde, în intervalul aprilie-iunie, au fost publicate doar 279 de anunțuri.

Un număr mic de joburi disponibile au fost și în domeniile „Resurse Umane” (376 anunțuri) și în categoriile „Marketing – PR – Media” cu 381 de anunțuri.

Cele mai mari salarii oferite de angajatori în trimestrul al doilea al anului, prin intermediul OLX, pentru cei interesați să se angajeze variază între 13.000 lei și peste 400.000 lei pe lună.

Care sunt cel mai bine plătite joburi disponibile

Astfel, remunerația de top, de peste 410.000 de lei lunar a fost pusă la bătaie pentru o poziție de influencer.

Această ofertă este de 10 ori mai mare decât următoarea în clasament, de mecanic în Germania, pentru care compania oferă 41.000 lei pe lună.

Podiumul este completat de un anunț de angajare pentru postul de șofer profesionist, cu un salariu de 25.000 de lei lunar.

CITEȘTE ȘI: Jumătate dintre candidații care au aplicat la un job nu au primit feedback de la angajatori

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...