Nivel record de credite acordate populației și companiilor în luna octombrie

În primele zece luni din anul 2021, băncile au acordat credite noi în valoare de 90,75 miliarde lei, cu 34,6% mai mult comparativ cu nivelul creditelor noi accesate de populație și companii în perioada similară a anului trecut, arată datele BNR.

Creditele noi acordate în primele zece luni ale acestui an depășesc volumul împrumuturilor acordate pe parcursul întregului an 2020.

În această perioadă, creditarea a fost impulsionată de creditele accesate de companii, ponderea acestora fiind de 53,75%, în timp ce populația a contractat 46,25% din total.

În primele zece luni din 2021, ponderea împrumuturilor noi în lei în total credite este de 82%, creditele în euro reprezintă 15,90%, restul fiind împrumuturi în dolari.

Soldul creditului neguvernamental s-a cifrat la 317 miliarde lei, la finele lunii octombrie 2021, în creștere cu 0,8% în ritm lunar.

Ponderea creditelor acordate în monedă națională este de 71,7% din soldul creditului neguvernamental, în luna octombrie 2021.

- Publicitate -

Ultimele

Românii plătesc cel mai puțin pentru mâncarea tradițională de sărbători

Gospodăriile românești vor plăti mai puțin de 18 euro pentru mâncarea tradițională de Crăciun, cel mai mic cost dintre...