Moncler a finalizat extinderea fabricii pe care o operează în Bacău și a inaugurat noua unitate de producție și o grădiniță pentru copiii angajaților, în urma unei investiții de aproximativ 10 milioane euro.
Noul spațiu de producție se întinde pe o suprafață de 8.000 metri pătrați, repartizați pe două nivele, și marchează extinderea fabricii care măsoară aproximativ 16.000 metri pătrați.
Parterul, care se întinde pe aproximativ 4.000 de metri pătrați, este destinat producției de articole de îmbrăcăminte și este dotat cu tehnologii de ultimă generație.
Un rol important îl are noua tehnică de fabricație inspirată din filozofia Lean Manufacturing, axată pe eficiență, reducerea deșeurilor și optimizarea continuă a proceselor de producție.
Primul etaj, cu o suprafață similară, găzduiește departamentele de proiectare tipare și confecționare prototipuri, precum și un centru de cercetare și dezvoltare de top.
Fabrica folosește 100% electricitate regenerabilă și este dotată cu un sistem de management al clădirii centralizat pentru o gestionare integrată și mai eficientă a consumului de energie (iluminat, aer condiționat etc.).
Unitatea de producție din România, singura deținută de Moncler în afara Italiei, produce în principal jachete de puf care necesită un înalt nivel de know-how și precizie, cum ar fi colecția Moncler Grenoble.
La capacitate maximă, aceasta va produce aproximativ 30% din producția anuală globală de îmbrăcăminte de exterior a Moncler. În total, la Moncler Industries Yield ajungând în prezent la aproape 1.800 de angajați.