MobileControl, sistem smart de control a serelor agricole prin smartphone

Startup-ul MobileControl lansează un sistem inteligent dedicat agricultorilor, prin care aceștia obțin control complet asupra serelor agricole, într-un proces automatizat, de la distanță, prin telefonul mobil.

Soluția Solarino presupune integrarea de infrastructură hardware și software care conectează sistemele clasice și monitorizează principalii indicatori dintr-o seră, asigurând condițiile de creștere în mod autonom, cu intervenție umană minimă, a culturilor de legume și verdețuri.

Sistemul monitorizează automat microclimatul serei și transmite informări fermierului, pe telefonul mobil, privind parametrii din seră.

Mai mult, Solarino permite automatizarea parametrilor esențiali din seră, precum temperatura, iluminarea, umiditatea și ventilația, asigurând condițiile optime în funcție de tipul culturii.

Soluția dezvoltată de MobileControl poate fi complet personalizată prin module configurabile, în funcție de cerințele agricultorilor și de nevoile specifice pentru legumele crescute în seră.

Toate versiunile sunt WiFi sau cu router 3G integrat pentru comunicare continuă, în timp real, cu serverele de gestiune.

Sistemele sunt autonome și pot funcționa chiar și fără acces la internet câtă vreme nu este necesară modificarea parametrilor serei sau monitorizarea în timp real a microclimatului.

- Publicitate -

Ultimele

Piața investițiilor imobiliare s-a contractat cu 43%, până la un nivel de 181 milioane euro

Numărul proprietăților imobiliare tranzacționate în primul semestru a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă...