Kaufland și Ultragreens inaugurează prima seră verticală din România

Kaufland și Ultragreens (fostul Microgreens), inaugurează prima unitate de agricultură verticală din România, a cărei producții va fi integral direcționată vânzării în magazinele retailerului.

Investiția Ultragreens, principalul producător de microplante și plante aromatice din România, pentru dezvoltarea acestui Green Hub se ridică la 350.000 euro. O a doua unitate Green Hub va fi construită de către Ultragreens în Turda.

Unitatea de producție este instalată într-o hală industrială modernă, cu o amprentă la sol de 180 mp și o suprafață de cultivare de 1250 mp, obținuți prin suprapunerea a șapte suprafețe de cultivare.

Plantele sunt cultivate eficient tot timpul anului, cu un consum de apă cu 95% mai redus față de agricultura tradițională. Ciclurile de producție variază între 10 și 20 de zile, fiind cultivate game de salate, ridichi, broccoli, chives și plante aromatice, crescute în regim hidroponic. 

De asemenea, plantele sunt crescute cu ajutorul razelor UV, fiind folosite becuri LED cu un consum energetic minim, în timp ce sistemul închis de cultivare verticală permite o agricultură sustenabilă, care exclude poluarea cu pesticide și îngrășăminte la sol.

CITEȘTE ȘI: Agrilution aduce în casă mini sera cu până la opt culturi simultane

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...