Investitorii acordă mai multă atenție performanțelor companiilor în domeniul mediului

Un număr tot mai mare de investitori instituționali de la nivel global acordă mai multă atenție performanțelor ESG în procesul decizional, arată datele EY.

Mai mult, 74% dintre aceștia declară că sunt mai înclinați să își cedeze participațiile deținute la companiile cu rezultate slabe în domeniul ESG.

Raportul EY arată că 90% dintre investitori acordă mai multă importanță în prezent performanțelor ESG în procesul lor decizional decât înainte de pandemie.

Mai mult, 92% spun că deciziile pe care le-au luat în ultimele 12 luni au avut la bază beneficiile potențiale ale unei „redresări verzi”.

De asemenea, există intenții clare în rândul majorității investitorilor de a analiza mai atent riscurile ESG la nivelul portofoliilor lor și al investițiilor vizate în viitor.

Peste trei sferturi (77%) dintre respondenți au declarat că, în următorii doi ani, intenționează să analizeze impactul schimbărilor climatice asupra capacității unei organizații de a furniza produse și servicii.

Acest procent reprezintă o creștere de la 73% în 2020.

În mod similar, 80% (față de 71% în 2020) vor face mai multe eforturi pentru a evalua ce impact ar avea asupra pieței trecerea la o economie cu emisii reduse de carbon.

Totuși, doat 49% dintre investitori au luat măsuri pentru a-și actualiza abordarea în domeniul investițiilor, iar 44% și-au reconfigurat strategiile de gestionare a riscurilor.

De asemenea, doar 44% consideră că au o abordare „foarte matură” în legătură cu riscurile climatice.

- publicitate -