Hornbach a definit noile stiluri de amenajare pentru această primăvară

Hornbach prezintă Flower Fashion
Hornbach prezintă Flower Fashion

Combinarea armonioasă de culori, cu treceri de la nuanţe vivace precum portocaliu, albastru sau verde smarald, la nuanţe simple de beige sau maroniu, se numără printre principalele tendinţe în design interior din această primăvară, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit.

 

„An de an lansăm două cataloage de amenajări interioare, unul primăvara şi altul toamna, pentru a ne ajuta clienţii să facă cele mai bune alegeri în ceea ce priveşte amenajarea locuinţei. Astfel, acordăm o atenţie deosebită dezvoltării unor scheme de culori armonioase pentru pereţii camerelor şi facem recomandări cu privire la texturile şi nuanţele covoarelor, perdelelor şi accesoriilor alese”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Director General al Hornbach România.

 

Pentru trasarea celor mai noi tendinţe în amenajarea interioară pentru prima parte a acestui an, designerii Hornbach s-au inspirat din lumea modei, dar şi din natură – lemnele, nisipul, pietrele şi plantele fiind elemente cheie. Astfel, în această primăvară, în amenajarea interioară sunt indicate atât nuanţele puternice, cât şi cele simple.

 

Aceste culori se regăsesc şi în cele mai noi modele de tapet, dar şi în gama de vopseluri şi decoraţiuni, potrivit reprezentanţilor Hornbach. Accentele în locuinţă cad în această primăvară pe lămpile moderne, tablourile care ies în evidenţă, dar şi pe alte elemente cromatice de stil. Tot în această perioadă se poartă şi florile, fie că vorbim de tapet, perdele sau covoare.

 

Ţinând cont de toate aceste tendinţe, specialiştii Hornbach recomandă românilor care îşi vor amenaja locuinţa în primăvara acestui an patru stiluri diferite care pot aduce o schimbare majoră în ambientul casei. Acestea au fost elaborate în colaborare cu profesorul Axel Venn de la Universitatea din Berlin.

 

Stilul Flower Fashion – colorat şi vesel

 

Ambientul nu a fost niciodată mai floral ca în această primăvară. În cadrul acestui stil, imaginile florale pictate, într-o realizare aproape impresionistă, înfrumuseţează materialele, lenjeria de pat, tapetul, materialele decorative sau covoarele. Fiecare încăpere devine o oază de inspiraţie şi poartă amprenta primăverii.

 

Pentru a crea un astfel de spaţiu, clienţii pot găsi în magazinele Hornbach o largă varietate de tapet, vopseluri şi decoraţiuni inspirate din motive florale. Şi, pentru a completa decorul în mod armonios, pot fi alese piese de mobilier colorate, balansoare sau scaune în culori vii. Nu trebuie să lipsească nici lămpile din material textil, pernele moi în culori diverse, covoarele deschise şi plante cât mai multe în toate colţurile camerelor.

 

 

 

Stilul Light & Dark –  fagure, dungi, zigzag sau tablă de şah

 

De la culorile vii şi inspiraţia florală, designerii Hornbach au trecut la un stil total diferit şi propun spaţii întunecate care capată un rol din ce în ce mai important în arhitectură. Astfel, non-culorile alb şi negru îşi găsesc tot mai des utilizarea în decorarea spaţiilor interioare – însă numai în combinaţii cu nuanţe aprinse – altfel încăperile au un aer sobru şi incomplet. Modelele sunt grafice, realizate deseori cu accente puternice, liniare, spre exemplu modele de fagure, dungi, zigzag sau clasica tablă de şah.

 

De această dată accentele pot fi realizate cu corpuri de iluminat metalice, ţesături în dungi şi în carouri, iar pentru un ambient deosebit este recomandată folosirea unei podele albe şi vopsirea pereţilor în tonuri de gri.

 

Stilul Pure & Simple – simplitatea, la ea acasă!

 

Cel de-al treilea stil propus de designerii Hornbach, aşa cum transmite şi denumirea, aduce în locuinţe un aer simplu şi rafinat. Astfel, culorile propuse sunt tot mai pale şi pătrund în locuinţe tonurile maronii şi beige, asigurând o ambianţă naturală, confortabilă. Ansamblul creat are un efect calm, discret şi valoros.

 

Modelele au fost inspirate de natură: lemn, nisip, piatră, plante şi animale. Accentul se pune pe suprafeţele realizate din panouri de lemn, tencuielile calcaroase sau naturale, materialele de pânză şi lână. Pentru a crea un ambient care să se încadreze în acest stil, pereţii pot fi placaţi cu lemn în tonuri de ciment, perdele sub formă de panouri şi rame foto cu fotografii retro – alb-negru.

 

Stilul Ocean Feeling – culori tropicale şi preţioase

 

Albastru este în continuare culoarea preferată a europenilor, urmată îndeaproape de roşu – potrivit specialiştilor Hornbach. Această tendinţă este marcată pe de o parte de culori tropicale, nuanţe de portocaliu, puternice, pe de altă parte de nuanţe de apă, pietre preţioase şi semipreţioase cum ar fi turcoazul, lapislazuli, opalul şi smaraldul.

 

Ocean Feeling reprezintă o lume decorativă intensă cu un conţinut majoritar grafic – de la dungi până la romburi, orice poate fi binevenit aici. Iar lumânările, vazele şi tablourile creează accente pline de stil. Nu trebuie uitate nici lămpile atârnate deasupra mesei, uşile albe sau podeaua din lemn.

 

Cele patru stiluri propuse pentru această primăvară de către designerii Hornbach vor fi prezentate şi în cele mai noi prospecte începând cu 28 februarie, putând fi puse în aplicare folosind produse din gama retailerului. Mai multe detalii despre trendurile primăverii în ceea ce priveşte amenajarea pot fi găsite pe www.hornbach.ro.

 

În acest sens, compania pune la dispoziţia clienţilor, în toate cele cinci magazine, 120.000 de produse, dintre care 60.000 mereu pe raft şi alte 60.000 disponibile la comandă, toate la cele mai mici preţuri.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...