FinLight lansează o platformă financiară pentru antreprenorii români

Antreprenorii români vor putea să utilizeze, începând de astăzi, un instrument complet digital de eficientizare şi control al afacerilor prin lansarea platformei web.finlight.ro.

FinLight este un start-up fintech românesc care sprijină antreprenorii în vederea adoptării deciziilor corecte în contextul poziției financiare a companiei, printr-o soluţie simplă de raportare financiară și accesibilă complet digital.

Platforma se adresează tuturor celor care au un interes într-o companie: acţionari, management, furnizori, clienţi, finanţatori şi bănci, indiferent de nivelul lor de pregătire financiară.

Platforma are aplicabilitate potenţială pe orice sistem contabil şi furnizează informaţii conform celor mai înalte standarde de raportare financiară profesională, având însă avantajul unui nivel de cost mult diminuat prin automatizare, față de soluțiile de raportare clasice.

Informaţiile prezentate în platforma FinLight sunt clare, recente și se actualizează la finalul fiecărei închideri contabile lunare. Ca parte a raportării financiare, utilizatorii platformei beneficiază şi de un sistem de evaluare şi alertare asupra vulnerabilităților financiare ale companiei.

Totul este prezentat sub formă grafică, pentru a urmări cu ușurință evoluția indicatorilor financiari, incluzând interpretarea acestora, astfel încât informaţia să poată fi valorificată de o varietate de utilizatori.

Antreprenorii au acces permanent la imaginea financiară de ansamblu a companiei, precum şi posibilitatea de a accesa informații esenţiale pentru a exercita o funcție corectă de monitorizare financiară.

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

Ce aduce în plus FinLight

  • disponibilitatea informației imediat după efectuarea înregistrărilor contabile, comparativ cu alte soluții de raportare ce oferă informații cu 6 luni întârziere şi doar după după închiderea situațiilor financiare statutare;
  • capacitatea de  personalizare și adaptare a raportării în funcție de nevoile de analiză ale utilizatorilor;
  • posibilitatea analizei variațiilor lunare, prin prezentarea informațiilor în serii lunare;
  • accesul la informații clare și detaliate, incluzând paşi intermediari de verificare a datelor, ca urmare a utilizării datelor contabile brute de bază – înregistrări pe fiecare tranzacție;
  • atenționarea permanentă a utilizatorului, printr-un sistem de alertă integrat în platformă, asupra ariilor sensibile ale companiei – capacitatea de plată, stabilitatea financiară şi calitatea fluxului de numerar.Alertele sunt structurate şi detaliate, şi atrag atenţia asupra evoluţiei situaţiei financiare la fiecare actualizare lunară a datelor.

FinLight este fondată de doi antreprenori români, cu experiență profesională complementară în zona financiară și de IT.

- Publicitate -

România va depăși 4,5 milioane mp spații de retail modern la final de 2024

În 2024, stocul de spații de retail modern va depăși 4,5 milioane de metri pătrați, cu mai mult de...

Platforma Hedepy a încheiat 2023 cu o investiție de 3,9 milioane de euro

Platforma de psihoterapie online care reunește sute de terapeuți din întreaga lume Hedepy, a finalizat la sfârșitul anului trecut...