Mihai Pohonţu, CEO Amber, este Antreprenorul anului 2022

Trending

Mihai Pohonţu, CEO Amber, a fost desemnat câștigătorul competiției EY Antreprenorul Anului 2022. Acesta va reprezenta România în finala mondială EY World Entrepreneur Of The Year, din iunie 2023.

Amber este o agenție ce oferă soluții de dezvoltare de jocuri video de la livrarea de produse complete la co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport.

Compania a fost înființată în 2013 în București și are în prezent peste 1.200 de specialiști și birouri în San Francisco, Los Angeles, Botoșani, Guadalajara, Montreal, Varșovia și Kiev.

Business-ul bucureștean a lucrat și încă lucrează cu brand-uri de renume mondial în industria de gaming precum Amazon, King, Big Fish Games, Disney, Warner Media și That Game Company.

În lista de jocuri dezvoltate de Amber se numără hit-uri ca Tetris Beat, Super Spy Ryan, PositronX, Wild Things și Link Twin, dar și contribuții precum Sky: Children of Light sau Nascar Heat 5.

Jocul pentru telefoane mobile Cinderella Free Fall, dezvoltat pentru Disney, a fost descărcat de peste 8 milioane de oameni din întreaga lume.

În 2021, Amber a înregistrat o cifră de afaceri record de 30 milioane de dolari, o creștere cu 56% față de anul precedent, după ce în noiembrie 2022 a primit o investiție de 20 milioane de USD.

Cristian Tudor, fondator Ultragreens, a primit titlul Emerging Entrepreneur Of The Year In Technology, iar Family Business Award i-a revenit familiei Ruxandra și Alexandru Melcovich de la Merlins Beverages.

Premiul Inspiring Woman Award i-a fost acordat Irinei Arsene care a fondat Mindit, prima companie de background screening din România.

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

CITEȘTE ȘI: FinLight lansează o platformă financiară pentru antreprenorii români

- Publicitate -

Ultimele

Românii au făcut mai puține comenzi de mâncare gătită în 2022

Numărul lunar de comenzi pentru mâncare gătită a scăzut de la 4,4 în 2021, la 3,3, anul trecut, arată...

Trebuie să citești