FAN Courier încheie anul 2022 cu afaceri de peste 225 milioane de euro

Anul acesta a adus și un nivel record al investițiilor realizate, de 31,5 milioane euro

FAN Courier estimează că va încheia anul 2022 cu o cifră de afaceri de 225 milioane euro și cu un nivel record al investițiilor planificate și realizate, de 31,5 milioane de euro.

Cea mai mare parte a investițiilor au mers în dezvoltarea rețelei de lockere, digitalizarea, extinderea și tehnologizarea mai multor HUB-uri din țară și extinderea flotei auto. Mai mult, numărul de angajați la nivel național a crescut de la 7.500 la 7.900.

În 2022, comerțul online a avut o pondere de 60-65% în activitatea companiei, iar estimările rămân în continuare de creștere, mai ales în contextul campaniilor de discount-uri din ultimele două luni ale anului.

Pentru 2023, FAN Courier estimează o creștere a pieței de curierat cu 10-15%, după ce în acest an a atins o valoare de 850 milioane euro. În contextul avansului industriei, compania previzionează pentru anul următor o creștere de 15% a business-ului propriu.

Pe lista de investiții pentru 2023 se află construirea unui nou HUB în Ștefănești ce va cuprinde un depozit de fullfilment, o clădire de birouri și o parte de depozit de curierat, dotat cu tehnologii performante de sortare și picking.

De asemenea, anul viitor se va finaliza și HUB-ul de la Brașov, care va fi dotat cu o bandă de sortare modernă, va continua extinderea rețelei de lockere la nivel național, precum și achiziția de mașini electrice.

CITEȘTE ȘI: Afacerile FAN Courier au ajuns la aproape de 1 miliard lei în 2020

- Publicitate -

Ultimele

Piața investițiilor imobiliare s-a contractat cu 43%, până la un nivel de 181 milioane euro

Numărul proprietăților imobiliare tranzacționate în primul semestru a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă...